Skocz do zawartości

[Kupię] Dwa takie same serwa.

Pomocna odpowiedź

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Tolo, te same serwa masz tu: http://www.trobot.pl/index.php/sklep-robot-mechanika-silniki-kola-serwa/serwa?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=78&category_id=31

Kosztują wprawdzie 12zł, ale przesyłka jest tańsza i zdecydowanie szybsza.

Niby tak ale my zamawiamy często z Hobby King sprzęt z kolegami z modelarni jak się 10 osób zrzuci na przesyłkę to jest w zasadzie za darmo 😅

Jedyna wada to czas realizacji ,ale jak się komuś nie śpieszy to warto poczekać 🤣

Witam. Dzisiaj wszystko dokładnie pomierzyłem i wychodzi na to, że braknie mi miejsca na hl149. Pozostają więc serwa. Tylko tu pojawia się problem, bo są baardzo wolne. Serwo bym przerabiał, myślałem nad czymś z metalowymi zębami. Tylko właśnie jak rozwiązać małą prędkość serwa? Zwiększenie koła nie wchodzi w grę. Zębatki? Jeśli dam plastikowe to kupowanie serwa z metalowymi zębami mija się z celem, poza tym trudno to będzie spasować, żeby nie miało luzów itp. Jeśli dam metalowe to znowu strasznie podniesie koszty całej konstrukcji. Już sam nie wiem, mogę prosić o jakąś radę?

Cóż, z tego co pamiętam to do najtańszych nie należą, a cena ma tutaj kluczowe znaczenie. Już sam nie wiem, usunięcie jednego stopnia przekładni wydaje się być niezłym pomysłem, chociaż rzeczywiście może być to nie możliwe w zależności od serwa.. Jak sprawdzić ile razy zwiększy się przełożenie jeżeli mam zębatki o jakichś tam średnicach?

No ok, ma być szybkie, ale nie aż takie szybkie. Poza tym nie widzę sensu w kupowaniu serwa, żeby wyrzucić 3/4 tego co się kupiło... Ew. dalej bym się mógł zastanowić nad tymi hl149, ale nie wiem jak przenieść napęd na gąsienice (lego). Wchodziłyby na styk. Po zmianie przełożenia serwa i hl149 na takie samo, co będzie mocniejsze? Pozdrawiam.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.