cybermech Napisano Czerwiec 30, 2013 Udostępnij Napisano Czerwiec 30, 2013 Witam, jakie macie opinie na temat tej firmy i gdzie ona jest produkowana, bo gdzieś czytałem że w Japoni i coraz bardziej się do niej przekonuję.
Sen Czerwiec 30, 2013 Udostępnij Czerwiec 30, 2013 Ja mam mini wiertarkę tej firmy. Spisuje się rewelacyjnie i daje jej 10/10. Słabe były tylko gratisowe wiertła ale tym się nie przejmuje.
Mechano Czerwiec 30, 2013 Udostępnij Czerwiec 30, 2013 A jakie toto ma obroty? Da rade spokojnie tym powiercić w laminacie?
BlackJack Czerwiec 30, 2013 Udostępnij Czerwiec 30, 2013 Black & Decker to chyba niemiecka firma, jak mnie pamięć nie myli. Czy dobra ? Ja mam wyrzynarkę do drewna od nich, i oceniam tak na 9/10. Co do wiertarki, Sama wiertarka przy wierceniu w laminacie, nie jest aż tak ważna, jak dobry stojak pod nią. A dobry stojak niestety kosztuje. To co jest na Allegro za 70-100zł, to szmelc. Ja osobiście kupując wiertarkę, zastanowiłbym się nad od razu nad wiertarką stołową, a nie ręczną. Spokojnie może być taka marketówka, tylko przy zakupie należy sobie ją dobrze obejrzeć, tzn. czy ma sztywne i porządne prowadzenie, oraz mocowanie stołu roboczego. Nie bez znaczenia są też dobre ostre wiertła. Tanie wiertla, szybko się tępią, a jak są tępe, to maja tendencje uciekać w materiale. Dosyć dobrze do plastiku sprawdzają się wiertla do drewna z kolecem prowadzącym.
Carpe Diem Czerwiec 30, 2013 Udostępnij Czerwiec 30, 2013 Co do stojaka to się nie zgodzę. Kupiłem jakiś czas temu na allegro za około 100zł i nie mam mu nic do zarzucenia. Traktowałem go ostro i jak narazie żadnych luzów nie ma.
KD93 Czerwiec 30, 2013 Udostępnij Czerwiec 30, 2013 Ja mam trochę złe wspomnienia ze szlifierkami kątowymi, leciały gorzej niż jakieś pegasusy czy inne no-name'y za połowę ich ceny. Może taka seria.
Nawyk Lipiec 1, 2013 Udostępnij Lipiec 1, 2013 Posiadam ichniejszą wkrętarkę akumulatorową, taką strasznie starą, jeszcze na akusach NiCd - jest nie do zdarcia Oprócz tego pistolet na klej tej firmy - nie narzekam, ale też jakichś rewelacji nie ma, po prostu robi swoje. Używam tego wszystkiego regularnie od kilku lat. Na razie (odpukać) nic się złego nie dzieje. Nawyk approves
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »