Skocz do zawartości

Co to za złącze?

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witajcie!

Obecnie bawię się obsługą czujników siły Tekscan (B201) i są one zaciskane takimi fajnymi złączami - podobne do goldpinu. Chciałbym je sobie skrócić i przymocować wyjście goldpinów w taki sam sposób, jak to jest w oryginale, ale nie wiem, czy takie goldpiny do zaciskania są w ogóle w sprzedaży, czy przypadkiem to nie jest jakiś autorski wyrób Tekscan'a. Czy ktoś widział gdzieś, kiedyś takie złącze? Może jakiś link, gdzie mógłbym to kupić?

Zdjęcia:

Pozdro!

Daniel

Harnas, jak widać są one inaczej mocowane 😉

danioto, a nie możesz odzyskać (odgiąć) ich tak jak zrobiłeś to z tą jedną sztuką?

Moge, ale ten recycling jest wtedy mało wytrzymały... Tam są 4 takie zagięte blaszki, a po próbie ponownego zamocowania jedna z nich po prostu odpadła, także raczej wolałbym kupić nowe, dlatego właśnie pytam.

Sprawdzałem 🙂 Nie mogłem znaleźć żadnych informacji. Jedyne co mówi producent, to omawia możliwość wykorzystania kleju przewodzącego w takim wypadku. Ale te powierzchnie są całkiem gładkie i boję się, że klej nie wytrzyma tych obciążeń, na które czujnik może być narażony, dlatego wolałem spytać na forum, może ktoś się z czymś takim spotkał 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...