Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witajcie, czy ktoś z Was ma dostęp do tokarki i mógłby wytoczyć trochę drobiazgów z poliamidu? Średnice nie większe niż 30mm.

O super 🙂 A podjąłbyś się wytoczenie czegoś na próbę 2-4 felgi? Masz możliwość obróbki aluminium?

To jest tokarka do metali zasadniczo.

Gwintu raczej nie zrobię bo nie mam wszystkich kół zmianowych do niej. Szczerze sam bym potoczył, dla nabrania wprawy, tylko okrągły poliamid nie wiem gdzie kupić tanio ? Aluminium też nie powinno być, problemem. Daj rysunek z wymiarami to zobaczę czy dam rade zrobić. Jakiś tam kawałek materiału na próbę wyskrobie. Maksymalna średnica toczenia to 80mm w moim przypadku. Długość do 250mm jak dobrze pamietam.

BlackJack, poliamid można kupić na allegro, szukaj jako "poliamid pręt".

Odezwę się na PW w tym tygodniu 🙂 Rysunki mogą być w Inventorze czy wolisz wyeksportowane?

Ja mogę również zrobić, na pewno zrobię takie ja jakie chcesz i z czegokolwiek zechcesz 🙂

rysunek techniczny prześlij na maila to wycenie

Co do poliamidu, to szukasz firmy która robi coś z niego, idziesz, mówisz "dzień dobry", pytasz się czy nie zostało jakichś ścinków i do czego potrzebujesz i wychodzisz z poliamidem. Ewentualnie można zadzwonić wcześniej żeby się spytać i nie jeździć/chodzić na darmo.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...