Skocz do zawartości

Wybór oscyloskopu

Pomocna odpowiedź

Skorzystałem ze sposobu z linku nr. 1 wykonałem obie instrukcje ale to nie rozwiązuje problemu instrukcja w linku nr.2 to jest chyba to samo więc sobie darowałem.

Zawsze mnie dziwiło jak to ludzie uznają format jako remedium na wszelkie bolączki.

Oj bo to jest najprotsza i najskuteczniejsza metoda naprawy windowsa 🙂

1.

Ale tam był jeszcze taki programik do robienia tego i tam pisze że jest OK

2. Windows 7 64 Bit SP1

3. Chyba MSCOMCT2.OCX bo o tym o którym piszesz nie ma mowy w tych linkach

1.Sprawdź czy program konkretnie UltraScope for DS1000E Series.exe ma pełne uprawnienia jak nie to nadaj mu je dla użytkowników i systemu

2.Spróbuj uruchomić jako Admin.

3.Odinstaluj program (Odinstaluj i usuń katalog Programs) i Zainstaluj jako Admin wg. instrukcji nr 2

No ale na screenie widać problem z mscomctl.ocx a nie sptbdock.ocx.

Nie jestem mocno obcykany z ocx, ale może to kwestia 32/64 bit - poszperaj po sieci co ludziska piszą.

Marooned, miałem ostatnio identyczny problem i instalacja wg. instrukcji pomogła. Może wystarczy włączyć tryb zgodności np. z win xp

U mnie tego pliku ocx nie ma w system32 a wszystko chodzi 😉

Poddaje się cały czas jest to samo odpalam we wzystkich możliwych trybach zgodności i nic jutro kupie kabel RS232 i tyle 🙂

Ciekawe próbowałem zainstalować ten program na innym kompie Windows 8 64 bit i jest to samo 😋 Już nic z tego nie rozumiem. Ale swoją drogą jak wykonać zrzut obrazu na pendrive ? Czytałem instrukcje ale jest w niej tylko wspomniane że istnieje taka opcja ale nie jest wytłumaczone jak to zrobić. Pomożecie ?

No tak ale mój instalator wygląda nieco inaczej i nie mam w nim tylu opcji co tam

Nie wiem o co chodzi jestem już trochę zmęczony całą sprawą a co z tym zgrywaniem na pendrive ?

1.Zmień podczas instalacji Destination folder na C:\Users\Public\Programs -----> C:\Użytkownicy\Publiczne\Programs (Ja musiałem stworzyć katalog Programs)

4.Wchodzisz po instalacji w właściwości katalogu Programs (C:\Users\Public\Programs), odznaczasz tylko do odczytu.

5.Wchodzisz w zakładkę Zabezpieczenia i dla Administratorów i Użytkowników (Każdego osobno) --> Edytuj i zaznaczasz Pełna Kontrola --> OK 😉

6. Gotowe

Instalacja z C:\Program Files nie zadziała.

Ja przy zamówieniu w NDN dostałem płytę z instrukcjami do różnego sprzętu po polsku (m.in do Rigola) w pudełku była tylko bardzo skrócona instrukcja po angielsku i chyba po chińsku.

Jak chcesz zrzut na pendrive do pliku to klikasz storage, wybierasz Storage i zaznaczasz Bit map, a potem naciskasz External -> New File -> Save.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...