Tolo Kwiecień 18, 2014 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 18, 2014 Skorzystałem ze sposobu z linku nr. 1 wykonałem obie instrukcje ale to nie rozwiązuje problemu instrukcja w linku nr.2 to jest chyba to samo więc sobie darowałem. Zawsze mnie dziwiło jak to ludzie uznają format jako remedium na wszelkie bolączki. Oj bo to jest najprotsza i najskuteczniejsza metoda naprawy windowsa
Marooned Kwiecień 18, 2014 Udostępnij Kwiecień 18, 2014 Bynajmniej Masz jakiś komunikat w konsoli po zarejestrowaniu kontrolki? Jaki masz system? Wersja i ile bitów? Gdzie umieściłeś plik sptbdock.ocx?
Tolo Kwiecień 19, 2014 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 19, 2014 1. Ale tam był jeszcze taki programik do robienia tego i tam pisze że jest OK 2. Windows 7 64 Bit SP1 3. Chyba MSCOMCT2.OCX bo o tym o którym piszesz nie ma mowy w tych linkach
ps19 Kwiecień 19, 2014 Udostępnij Kwiecień 19, 2014 1.Sprawdź czy program konkretnie UltraScope for DS1000E Series.exe ma pełne uprawnienia jak nie to nadaj mu je dla użytkowników i systemu 2.Spróbuj uruchomić jako Admin. 3.Odinstaluj program (Odinstaluj i usuń katalog Programs) i Zainstaluj jako Admin wg. instrukcji nr 2
Marooned Kwiecień 21, 2014 Udostępnij Kwiecień 21, 2014 No ale na screenie widać problem z mscomctl.ocx a nie sptbdock.ocx. Nie jestem mocno obcykany z ocx, ale może to kwestia 32/64 bit - poszperaj po sieci co ludziska piszą.
ps19 Kwiecień 21, 2014 Udostępnij Kwiecień 21, 2014 Marooned, miałem ostatnio identyczny problem i instalacja wg. instrukcji pomogła. Może wystarczy włączyć tryb zgodności np. z win xp U mnie tego pliku ocx nie ma w system32 a wszystko chodzi
Tolo Kwiecień 21, 2014 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 21, 2014 Poddaje się cały czas jest to samo odpalam we wzystkich możliwych trybach zgodności i nic jutro kupie kabel RS232 i tyle
Tolo Kwiecień 23, 2014 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 23, 2014 Ciekawe próbowałem zainstalować ten program na innym kompie Windows 8 64 bit i jest to samo Już nic z tego nie rozumiem. Ale swoją drogą jak wykonać zrzut obrazu na pendrive ? Czytałem instrukcje ale jest w niej tylko wspomniane że istnieje taka opcja ale nie jest wytłumaczone jak to zrobić. Pomożecie ?
ps19 Kwiecień 23, 2014 Udostępnij Kwiecień 23, 2014 Napisz jak to instalowałeś - przy zwykłym Next, Next nie zadziała. Ja odpaliłem ten program zgodnie z poniższą instrukcją na 3 kompach 2x Win7 64 bit i Win 8 64 bit http://beyondmeasure.rigoltech.com/acton/attachment/1579/f-010a/0/-/-/-/-/file.pdf
Tolo Kwiecień 23, 2014 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 23, 2014 No tak ale mój instalator wygląda nieco inaczej i nie mam w nim tylu opcji co tam Nie wiem o co chodzi jestem już trochę zmęczony całą sprawą a co z tym zgrywaniem na pendrive ?
ps19 Kwiecień 23, 2014 Udostępnij Kwiecień 23, 2014 1.Zmień podczas instalacji Destination folder na C:\Users\Public\Programs -----> C:\Użytkownicy\Publiczne\Programs (Ja musiałem stworzyć katalog Programs) 4.Wchodzisz po instalacji w właściwości katalogu Programs (C:\Users\Public\Programs), odznaczasz tylko do odczytu. 5.Wchodzisz w zakładkę Zabezpieczenia i dla Administratorów i Użytkowników (Każdego osobno) --> Edytuj i zaznaczasz Pełna Kontrola --> OK 6. Gotowe Instalacja z C:\Program Files nie zadziała. Ja przy zamówieniu w NDN dostałem płytę z instrukcjami do różnego sprzętu po polsku (m.in do Rigola) w pudełku była tylko bardzo skrócona instrukcja po angielsku i chyba po chińsku.
Lukaszm Kwiecień 24, 2014 Udostępnij Kwiecień 24, 2014 Jak chcesz zrzut na pendrive do pliku to klikasz storage, wybierasz Storage i zaznaczasz Bit map, a potem naciskasz External -> New File -> Save.
Tolo Kwiecień 25, 2014 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 25, 2014 Tak już do tego doszedłem sam ale dziękuje za dobre chęci
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »