pro Napisano Luty 24, 2015 Udostępnij Napisano Luty 24, 2015 Witam Poszukuję osób, których pasją są roboty i chciałyby współtworzyć ciekawy projekt. Jak znasz się na programowaniu i automatyce to skontaktuj się ze mną na priva.
MirekCz Luty 24, 2015 Udostępnij Luty 24, 2015 Świetnie, świetnie, a jakieś szczegóły czy tylko zbierasz dane osobiste innych osób? Naprawdę mógłbyś napisać trochę więcej o co w tym chodzi ( co chcesz zbudować, lokalizacja, typ współpracy - komercyjny czy darmowy, Twoje doświadczenie itd. itp. )
pro Luty 24, 2015 Autor tematu Udostępnij Luty 24, 2015 Chciałbym stworzyć produkt, który ułatwi i obniży koszty w firmach. Za nim to nastąpi, to urzadzenie trzeba bedzie zaprojektować, zbudować, zaprogramować, a następnie zkomercjalizować. Tym ostatnim etapem zajmę się sam, a do wcześniejszych potrzebuje osób, które chciałyby wziąść w tym udział.
Chumanista Luty 24, 2015 Udostępnij Luty 24, 2015 Czyli szukasz osób które za darmo pomogą Ci w komercjalnym projekcie? Który sam skomercjalizujesz? Mam nadzieję że źle rozumiem.
Sabre Luty 24, 2015 Udostępnij Luty 24, 2015 Czyli w skrócie, szukasz jeleni, którzy odwalą za Ciebie całą brudną robotę a Ty spijesz całą śmietankę .
pro Luty 24, 2015 Autor tematu Udostępnij Luty 24, 2015 Proszę się nie doszukiwać złych intencji, gdyż spijać mam zamiar wspólnie z całym zespołem, który to stworzy. Należy pamiętać, że najwięcej ryzykuję ja poprzez własne środki. W każdej firmie potrzebni są projektanci, wykonawcy, jak handlowcy. Kto miał firmę powinien to rozumieć, że poszczególne części tworzą całość.
MirekCz Luty 24, 2015 Udostępnij Luty 24, 2015 Piszesz, że ryzykujesz "własne środki", ale z opisu nie wynika, żebyś miał cokolwiek zainwestować, natomiast w każdym wypadku inne osoby będą ryzykowały własne środki ( warsztat, czas, wiedza itd. ). No i nadal nic nie wiemy o tym czego to dotyczy, więc jest to kompletny strzał w ciemno... z takim podejściem niestety nie wróżę szans na powodzenie.
pro Luty 25, 2015 Autor tematu Udostępnij Luty 25, 2015 Piszesz, że ryzykujesz "własne środki", ale z opisu nie wynika, żebyś miał cokolwiek zainwestować, natomiast w każdym wypadku inne osoby będą ryzykowały własne środki ( warsztat, czas, wiedza itd. ). No i nadal nic nie wiemy o tym czego to dotyczy, więc jest to kompletny strzał w ciemno... z takim podejściem niestety nie wróżę szans na powodzenie. Potrzebuje osobę, ktora jest wstanie stworzyć robota omijającego przeszkody. Powinien skanować przestrzeń w celu rozpoznawania plaszczyny po ktorej może się poruszać w sposób zorganizowny, niechaotycznie, bez jakiekolwiek pomocy. Nie może pomijać wolych przestrzeni. Platforma na ktorej bedzie powinna udźwignać 30-50kg cieżar. Jest jeszcze druga opcja wspolpracy na zasadzie zapłaty za zlecenie opracowania i wykonania powyższego robota.
danioto Luty 26, 2015 Udostępnij Luty 26, 2015 Czy kolega pro zdaje sobie sprawę ile będzie kosztować taki robot? Lekką ręką strzelam, że około 100 tysięcy (sam hardware oczywiście). A ile może kosztować stworzenie oprogramowania do niego? Strzelam, że drugie tyle, może trzecie tyle, jak nie czwarte tyle. Oczywiście jeżeli mówimy o pracy na etat, ponieważ kupienie gotowego robota będzie odpowiednio większe. Czytając wszystkie wypowiedzi kolegi nawet nie jestem ciekawy czego dokładnie dotyczy ten projekt.
pro Luty 28, 2015 Autor tematu Udostępnij Luty 28, 2015 Jak ktoś chce otrzymać dokładniejsze informacje, to piszcie na priva. Szczególnie zależy mi na współpracy z osobami, które stworzyły już podobne roboty omijajace przeszkody.
Chumanista Luty 28, 2015 Udostępnij Luty 28, 2015 Powinien skanować przestrzeń w celu rozpoznawania plaszczyny po ktorej może się poruszać w sposób zorganizowny, niechaotycznie, bez jakiekolwiek pomocy. Nie może pomijać wolych przestrzeni. Platforma na ktorej bedzie powinna udźwignać 30-50kg cieżar. Może przeczytaj to jeszcze raz. Bo wątpię żeby ktoś stworzył takiego robota, szczególnie że ten opis jest trochę sprzeczny. Oczekujesz klona Roomby czy samobierznej szafy?
pro Luty 28, 2015 Autor tematu Udostępnij Luty 28, 2015 robot powinien poruszać i omijać przeszkody, jak ten na filmie
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »