Skocz do zawartości

Polska edycja inicjatywy "Big Box of Parts"?

Pomocna odpowiedź

Ok, koniec zapisów.

Za chwilę umieszczę wylosowaną kolejność wysyłek. Później przyjdzie pora na zasady.

Treker, czuję się zaszczycony i zaraz wyślę dane na PW. Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na wsparcie w razie wątpliwości 😉

Dołączam się do pytania użytkownika Chumanista- co z mostkami H i mikrokontrolerami? Można je zmieścić razem z gąbką ESD nawet w paczce po zapałkach 😅

Mam małą sugestię mianowicie czy nie moglibyśmy wysyłać paczek kurierem? Na stronach typu (to nie reklama) Sendit [peel] i innych można nadać przesyłkę kurierem za około 15zł przy czym kurier odbiera paczkę z domu i nie musimy jej nawet nieść do siedziby firmy. Wysłałem w ten sposób 40 calowy TV i zapłaciłem jakieś 17 zł. Myślę, że użytkownik powinien mieć możliwość wybrania najkorzystniejszej dla siebie opcji wysyłki by nie wykosztowywać się za bardzo. Co o tym myślicie?

To dotyczy też scalaków?

Nie, chodzi o drobnice typu rezystory. Raczej nie oszukuję, że ktoś włoży całą rolkę scalaków 🙂

Treker, czuję się zaszczycony i zaraz wyślę dane na PW.

Czekam na adres. Co do wysyłki, jeśli ktoś ma możliwość wysyłki kurierem i odbiorca się zgodzi, to nie ma problemu. Jednak poczta jest chyba najłatwiejsza, bo nie każdy może sobie pozwolić, aby czekać na przyjazd kuriera o losowej porze dnia 🙂

Dla zobrazowania akcji można by zebrać miasta uczestników i wyrysować trasę

Dobry pomysł, w sumie można by też było robić to na bieżąco, jak będą wklejane kolejne numery do śledzenia przesyłek. Będę nanosił wtedy markery na Google Maps.

No dobra, paczka spakowana. W skrócie umieściłem w niej:

- nowe oponki mini-Z, które nie pasowały do mojego robota

- felgi drukowane na drukarce 3D

- rzep do przypinania akumulatorów w LFach

- obudowę EDF'a

- regulator do EDF'a

- obudowę do małego pilota

- zapas długopisów Forbota

- kilka wyświetlaczy przekazanych mi kiedyś przez użytkownika marek1707

- 2 zestawy do AVR przekazane również przez Marka

- 1 zestaw do Microchipa

- czujnik ultradźwiękowy do Arduino

- trochę rezystorków w taśmach

- zeszyt na wpisy + koperta na pocztówki

i to chyba tyle, mam nadzieję, że na początek zabawy wystarczy 🙂

hej, a może nie róbmy spoilerów wypisując na forum co znajduje się w paczce. Psuje to niespodziankę przy rozpakowywaniu. Loga można prowadzić w zeszycie.

Już się nie mogę doczekać zobaczenia wszystkich wpisów i pocztówek. Mam nadzieje że pójdzie to troszeczkę szybciej niż zakłada maksymalny czas bo paczka będzie u nie za pół roku 😃

Hudyvolt, jasne, ja tylko napisałem, co jest na starcie w paczce, aby osoby z przodu listy nie czuły się pokrzywdzone i nie myślały, że przyjdzie do nich pusty karton 🙂

hej, a może nie róbmy spoilerów wypisując na forum co znajduje się w paczce. Psuje to niespodziankę przy rozpakowywaniu. Loga można prowadzić w zeszycie.

A może by tak równolegle do zeszytu prowadzić spis części online w Excelu?

I arkusz byłby sukcesywnie udostępniany kolejnym osobom?

I np. takie kolumny:

[Nazwa przedmiotu] [Kto dodał do paczki] [Kto wyjął z paczki]

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...