Komentator Napisano Grudzień 21, 2015 Udostępnij Napisano Grudzień 21, 2015 Federalna Administracja Lotnictwa (FAA) w USA ogłosiła zasady obowiązkowej rejestracji latających dronów.Zarejestrować trzeba urządzenia, które używane są w celach hobbystycznych oraz zawodowych. Rejestracja obowiązuje dokładnie od dziś. UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.Przeczytaj całość »Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
poliakustyczny Grudzień 21, 2015 Udostępnij Grudzień 21, 2015 A jak wygląda kwestia samoróbek? Będzie można zarejestrować dowolnego drona czy zaraz będzie cała litania wymogów zgodności? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Grudzień 21, 2015 Udostępnij Grudzień 21, 2015 poliakustyczny, patrząc na osoby, które zabierają czasami za budowę własnych quadrocopterów, to może odgórne normy i wymogi nie były by wcale takie złe... Wszystkie informacje na temat rejestracji można znaleźć tutaj: http://www.faa.gov/news/press_releases/news_story.cfm?newsId=19856&cid=TW378 Ostrzegam jednak, że cały dokument ma ponad 200 stron. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
marek1707 Grudzień 21, 2015 Udostępnij Grudzień 21, 2015 http://www.ulc.gov.pl/pl/uav Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Treker (Damian Szymański) Grudzień 22, 2015 Udostępnij Grudzień 22, 2015 Tak w temacie: Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mosi2 Grudzień 22, 2015 Udostępnij Grudzień 22, 2015 Przepraszam, musiałem 😃 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Marooned Grudzień 23, 2015 Udostępnij Grudzień 23, 2015 No, było o włos od tragedii. Tak potężny kopter z takim impetem byłby w stanie srogo zranić lub nawet zabić gościa. A jak można podejrzewać, na takich zawodach raczej nie nie używa tandety z Biedronki czy garażowej samoróbki, dlatego jak widziałem dwa spore koptery 2m nad głowami w auli poznańskiej na CybAirBot i zero reakcji organizatorów, to mi ręce opadły. Nie latać nad ludźmi. Basta. Jeszcze zbyt awaryjne są te sprzęty i dziesiątki elementów, które mogą zawieść. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
marek1707 Grudzień 23, 2015 Udostępnij Grudzień 23, 2015 Swoją drogą kto wymyśla te idiotyczne tytuły? Chociaż, mogło być gorzej, mogliśmy przeczytać (zmyślam z sufitu): Hakerzy czy terroryści - czy kiedyś dowiemy się prawdy? Służby już zamiatają incydent pod dywan. Metr od celu. Zawiodły systemy naprowadzania? Terroryści plują sobie w brodę, że nie użyli rakiety. Zemsta byłej/zdradzonej/zazdrosnej kochanki? Agent zawodnika: nic nie wiem o jego problemach sercowych. Żona: nie podejrzewałam męża o kontakty na boku. O krok od tragedii. Policja w ostatniej chwili udaremniła próbę przerwania zawodów przez agentów obcego wywiadu. Czy kamery Leica są zbyt ciężkie? Handlowcy bija na alarm. Przewidywany kryzys sprzedaży tej marki. Całkowity zakaz lotów dronami bez koncesji nowego ministerstwa? Czy jedna noc wystarczy do dobrej zmiany skandalicznych przepisów? Gigantyczne kary bez ułaskawień dla modelarzy i rowerzystów. itd.. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Chumanista Grudzień 23, 2015 Udostępnij Grudzień 23, 2015 Ja też chcę: O włos od zamachu terrorystycznego! Czy stoi za tym hacker 4chan? "To nie mógł być przypadek" mówią eksperci. Bezzałogowe urządzenia latające - czy czeka nas apokalipsa? Rosyjskie pochodzenie drona-samobójcy! Minister obrony Antoni Macierewicz wie co jest przyczyną ataku! Broń i narkotyki - nieznane oblicze dronów. Chciałaś kupić dziecku drona na święta? Przemyśl to jeszcze raz! Zabójcze maszyny pod choinkami w polskich domach? To możliwe! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Grudzień 24, 2015 Udostępnij Grudzień 24, 2015 Dla zainteresowanych - do tej pory w USA zarejestrowano ponad 45 000 dronów 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »