Skocz do zawartości

Zlecę napisanie prostej aplikacji na android-arduino.

Pomocna odpowiedź

Pytasz o cenę napisania aplikacji czy o cenę całego urządzenia?

Prawie nic nie wiadomo a już chcesz cenę?😉

Czesci sobie złoże , chodzi mi tylko o apliakcje, wysle to i na podstawi tego napisze aplikacje

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Jak ma przebiegać komunikacja? Po bluetooth? Jak tak to w internecie jest pełno kodów aplikacji do komunikacji z arduino. W kilka godzin ogarniesz podstawy i przerobisz jakąś pod swoje potrzeby.

To może ja napiszę czego się dowiedziałem, chyba mogę.

Kolega zrobił urządzenie, które będzie miało własne zasilanie i które wymaga prostego sterowania tym zasilaniem. Nie wiem jakiej mocy i jakiego napięcia, ale to chyba na tym etapie nie jest ważne. Załączanie będzie odbywało się jednorazowo, na określony odcinek czasu ustawiany w granicach 15-40 minut.

Zdalne sterowanie i podgląd pracy urządzenia chyba rzeczywiście najłatwiej zrobić na smartfonie przez BT, nie wiem czy warto pchać się w jakieś pasma ISM i moduliki radiowe. Pytanie czy zasięg BT wystarczy. Użycie telefonu uwalnia od robienia specjalizowanego "pilota" z wyświetlaczem, ale niczego nie przesądzam.

Na pokładzie będzie Arduino obsługujące kilka czujników wielkości fizycznych a wyniki pomiarów będą przesyłane zwrotnie do aplikacji. Chyba powinny być wyświetlane na ekranie. Może jakieś wykresy?

Tak więc aplikacja powinna umożliwiać:

- ustawianie czasu działania,
- wystartowanie, być może awaryjne zatrzymanie pracy,
-bieżący podgląd pomiarów.

Pewnie jakiś alarm (akustyczny) informujący o upłynięciu czasu i automatycznym zakończeniu pracy też się przyda.

Nie jestem pewien, czy Kolega poradzi sobie samodzielnie z oprogramowaniem Arduino więc być może praca będzie też obejmować jakieś wsparcie także w tym zakresie lub nawet przejęcie inicjatywy.. Ktoś chętny żeby to poprowadzić?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...