Chris18404 Napisano Listopad 15, 2016 Udostępnij Napisano Listopad 15, 2016 Chce złożyć takie urządzenie w to włożyć arduino i żeby mi z niego odczytywanie pomiary np czas działania, temperatury itp, Ile takie coś może kosztować, czekam na propozycje Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Lukaszm Listopad 15, 2016 Udostępnij Listopad 15, 2016 173 złote i 82 grosze Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
PiotrekEl Listopad 16, 2016 Udostępnij Listopad 16, 2016 Pytasz o cenę napisania aplikacji czy o cenę całego urządzenia? Prawie nic nie wiadomo a już chcesz cenę?😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Chris18404 Listopad 16, 2016 Autor tematu Udostępnij Listopad 16, 2016 Pytasz o cenę napisania aplikacji czy o cenę całego urządzenia? Prawie nic nie wiadomo a już chcesz cenę?😉 Czesci sobie złoże , chodzi mi tylko o apliakcje, wysle to i na podstawi tego napisze aplikacje Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Harnas Listopad 16, 2016 Udostępnij Listopad 16, 2016 Jak ma przebiegać komunikacja? Po bluetooth? Jak tak to w internecie jest pełno kodów aplikacji do komunikacji z arduino. W kilka godzin ogarniesz podstawy i przerobisz jakąś pod swoje potrzeby. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
marek1707 Listopad 16, 2016 Udostępnij Listopad 16, 2016 To może ja napiszę czego się dowiedziałem, chyba mogę. Kolega zrobił urządzenie, które będzie miało własne zasilanie i które wymaga prostego sterowania tym zasilaniem. Nie wiem jakiej mocy i jakiego napięcia, ale to chyba na tym etapie nie jest ważne. Załączanie będzie odbywało się jednorazowo, na określony odcinek czasu ustawiany w granicach 15-40 minut. Zdalne sterowanie i podgląd pracy urządzenia chyba rzeczywiście najłatwiej zrobić na smartfonie przez BT, nie wiem czy warto pchać się w jakieś pasma ISM i moduliki radiowe. Pytanie czy zasięg BT wystarczy. Użycie telefonu uwalnia od robienia specjalizowanego "pilota" z wyświetlaczem, ale niczego nie przesądzam. Na pokładzie będzie Arduino obsługujące kilka czujników wielkości fizycznych a wyniki pomiarów będą przesyłane zwrotnie do aplikacji. Chyba powinny być wyświetlane na ekranie. Może jakieś wykresy? Tak więc aplikacja powinna umożliwiać: - ustawianie czasu działania,- wystartowanie, być może awaryjne zatrzymanie pracy, -bieżący podgląd pomiarów. Pewnie jakiś alarm (akustyczny) informujący o upłynięciu czasu i automatycznym zakończeniu pracy też się przyda. Nie jestem pewien, czy Kolega poradzi sobie samodzielnie z oprogramowaniem Arduino więc być może praca będzie też obejmować jakieś wsparcie także w tym zakresie lub nawet przejęcie inicjatywy.. Ktoś chętny żeby to poprowadzić? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »