Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć, zakupiłem kurs podstaw elektroniki i już jestem w trakcie wykonywania zadań. Z zawodu jestem programistą. Zawodowo miałem do czynienia z projektami embedded ale teraz chciałbym podszkolić się z elektroniki. W planach mam kolejne kursy. Pozdrawiam i dzięki za stworzenie tych kursów 😄

• Lubię! 1

Cześć, rozpoczynamy naszą przygodę z elektroniką. Zaczynamy od kursu Elektronika_1.

Bardzo ciekawią nas zawiłości i tajemnice tego świata. 

Witamy wszystkich bardzo serdecznie.

Mieszko i Mikołaj klasa 6 i 8 

• Lubię! 1

Hej, mam 12 lat i interesuje się elektronika od 4lat, wiem całkiem sporo o Arduino, i różnych komponentach ale nie wiem zbyt dużo o podstawami(szczególnie o kondensatorach).

• Lubię! 1

Cześć,

Mam na imię Mateusz, na codzień pracuje z elektronika ale nie muszę jej lutować i to stanowiło od zawsze wyzwanie. Od 2 lat oglądam kanały Daniela Rakowieckiego i Wielkiego elektronika. Tak mnie to wkręciło, ze ostatnio zaopatrzyłem się w sprzęt potrzebny do lutowania oraz we wszelkiego rodzaju pomoce naukowe i techniczne. W trakcie rekonesansu trafiłem również na zestaw do nauki lutowania forbot i trenuję skilla oraz oczywiście jestem tu i witam wszystkich serdecznie. Powodzenia w projektach.

• Lubię! 1

Cześć.

Jestem Ryszard. Elektroniką interesuję się od młodości, a ostatnio zacząłem projektować i wykonywać płytki, które wydają mi się pożyteczne i ciekawe.

Mam w zanadrzu kilka ciekawych płytek, które mogą być przydatne w edukacji.

BRobot_RPI_PICO0.thumb.jpg.e9240a6aa84e569971997cc5a482d117.jpg1247301618_Pytkazpotencjometrem.thumb.jpg.69b4ad22d20141860740f3b9f13c570b.jpg823062642_Pytlainterfejsowa6projekt.thumb.png.c40aa44c9e4f9049819c0b49604cca52.png

• Lubię! 1

Witam wszystkich, wakacje to dobry czas, żeby nauczyć się czegoś nowego. Zaczynam od kursu elektroniki. Zaczynam od poziomu 0 (do tej pory jedyny mój kontakty z nią to podstawy podstaw korzystania z miernika) Trzymajcie kciuki!

• Lubię! 1

Cześć Wszystkim ! 😃

Mam na imię Mariusz mam 29lat, z forbotem robię kursy od ponad 1,5 roku. Posiadam już kurs elektroniki poziom I, kurs arduino poziom I, kurs budowy robotów a dzisiaj przyszedł do mnie kurs elektroniki poziom II. Pracuję jako mechanik utrzymania ruchu 🧑‍🔧 a dzięki forbotowi i nie tylko chce zmienić stanowisko na elektromechanika/automatyka lecz jeszcze dużo nauki przede mną ale lubię się rozwijać i jest to motywujące gdy widzi się efekty swojej nauki. 

• Lubię! 1

@Golizard cześć Kuba, witam na Forbocie! Elektronika to ciekawa odskoczenia od pracy, więc mam nadzieję, że się wciągniesz!

@Necek cześć Jacek, witam na forum i zachęcam do stałej aktywności na Forbocie 🙂

@zbrozo witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🙂

@hirowow54321 dzień dobry, "nikt nikomu" nic nie kazał, nie ma obowiązku, aby się witać na forum 😉

@xTagx__ witam na forum i zachęcam do nauki z naszego kursu podstaw elektroniki: https://kurs.forbot.pl/elektronika

@Boczur cześć Mateusz, witam na Forbocie - życzę udanej nauki, w razie problemów pytaj śmiało na forum!

@NNL9 Mieszko i Mikołaj - witajcie na Forbocie!

@rysin witam na forum i zachęcam do regularnych wizyt na Forbocie 🙂

@SlawekZ cześć!

@Panatosa witam na forum - wybrałeś właściwy kurs. Mam nadzieję, że będziesz z niego zadowolony 🙂

@Riddick cześć Radek, witam na forum - trafiłeś w dobre miejsce!

@Wojtek16 cześć Wojtek, witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🚀

@Mariusz_95 cześć Mariusz, witam na Forbocie - miło słyszeć, że kursy są pomocne - powodzenia!

@gogomanka witam na Forbocie! W razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂 

Cześć wszystkim!

Mam na imię Piotr. mam 29 lat. W 2014 roku ukończyłem Technikum elektroniczne, jednak wyniosłem z niego zaledwie bardzo mgliste pojęcie o temacie. W zeszłym roku postanowiłem po dziesięciu latach uzupełnić swoje wykształcenie, w tym roku zdałem maturę, a w kolejnym planuję podejść do egzaminu zawodowego i uzyskać tytuł Technik elektronik. Mam nadzieję, że wasz kurs i forum pomoże mi sprostać temu wyzwaniu.

Pozdrawiam serdecznie

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...