Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich od kilku lat bawię się hobbystycznie w inteligentny dom wykorzystując różne rozwiązania, teraz naszła mnie nowa myśl i chciałem poszerzyć automatykę wykorzystując ESP do samochodu. 

• Lubię! 1

Dzień dobry. Dawid 22 lata. Dopiero rozpoczynam swoją przygodę ze światem elektroniki ale mam nadzieję pogłębić swoje zainteresowanie i przeobrazić je w pasję a nawet i zawód.

• Lubię! 1

Część wszystkim. Jako że jestem "świerzakiem" Witam wszystkich!

Elektronika kręciła mnie już od szczeniaka 11-12 lat. W latach 90 budowałem wzmacniacze i korektory cyfrowo sterowane. Później rodzina , praca i pasja poszła na bok. Od czasu do czasu coś tam naprawiłem, z majstrowałem. 12 lat temu zacząłem przygodę z dronami, a że zawsze wolałem coś sam więc zbudowałem kilka i do dziś latam. Zbudowałem kilka innych modeli RC. Od roku znowu mnie wzięło. Buduję robota koszącego- napotkałem trudności i na chwilę projekt odstawiłem ale za nie długo powrócę. Ostatnio dużo z mikrokontrolerami się bawię. ESP 32, raspberry pi, NRF 52840 . Mam kilka ciekawych projektów z którymi się za niedługo podzielę. 

• Lubię! 1

@ARKADIUSZ1 Witaj na Forbocie! 🙂
@robcio55 Cześć Robert! Cieszę się, że postanowiłeś do nas dołączyć, zachęcam do stałej aktywności 😀
@python28 Witaj na Forbocie! Mam nadzieję, że znajdziesz tu inspirację do tworzenia, a w razie problemów - pisz śmiało na forum 😁
@Kowalkowski77 Cześć Piotr! Cieszę się, że do nas dołączasz 😃 Życzę powodzenia w nauce - mam nadzieję, że kurs będzie pomocny 🚀
@DominikS1980 Witaj Dominik! Świetnie słyszeć, że chętnie dzielisz się swoją wiedzą 🙂 Cieszę się, że postanowiłeś do nas dołączyć i zachęcam do stałej aktywności!
@Kostek03 Dzień dobry Dawid! Forbot to idealne miejsce dla osób początkujących, mam nadzieję, że znajdziesz tu inspirację do dalszego zgłębiania świata elektroniki! 🤩
@Meek Cześć! Widać, że elektronika i tworzenie to Twoja zajawka 😁 Chętnie zobaczymy Twoje projekty na forum! Życzę powodzenia w dalszych działaniach i zachęcam do stałej aktywności 🙂

Cześć, wszystkim. Kupiłem ostatnio kurs elektroniki 1 od Forbota i mam nadzieję, że pozwoli mi on zacząć budować własne układy. Chce dojść do poziomu, gdzie będę mógł samodzielnie budować sprzęt elektroniczny (zwłaszcza IoT) od podstaw. Potem dokupię sobie inne kursy.

• Lubię! 1

Cześć. Z tej strony Łukasz - w tym roku kończę 40 lat i zdecydowałem dać elektronice drugą szansę. Na razie odświeżam podstawy w kursach elektroniki, ale w szafie czeka jeszcze technika cyfrowa i kurs Arduino. Właśnie ten ostatni najbardziej mnie ciekawi, bo na co dzień zajmuję się m.in. programowaniem. Na razie jest to po prostu kolejne hobby, ale możliwe, że zdobyta wiedza oraz umiejętności praktyczne przydadzą mi się również w pracy zawodowej.

• Lubię! 1

Hej, z tej strony Piotrek, obecnie 27 lat. Umiem nieco w programowanie, umiem bardzo dużo w research, druk 2d i projektowanie - nie umiem nic w elektronikę i nie miałem okazji zbytnio się od kogo nauczyć. Kupiłem pierwszy poziom, zaczynam naukę a wśród takich małych celów do spełnienia jest wymiana analoga w padzie, a wśród dużych własny retro handheld wydrukowany i zmontowany 😄

• Lubię! 1

Cześć, w elektronice jestem świerzakiem, zainteresowałem się kursami z elektroniki, gdyż potrzebuję doświadczenia w składaniu obwodów elektrycznych by wykonywać doświadczenia fizyczne.

• Lubię! 1

@raistlin Cześć Łukasz! Z Twoim doświadczeniem w programowaniu Arduino to będzie czysta przyjemność! Powodzenia w kursach i udanych projektów 😀
@PeteCame Witaj Piotrek! Świetnie, że postanowiłeś do nas dołączyć 😁 Życzę powodzenia w nauce i mam nadzieję, że niedługo pochwalisz się zdjęciem gotowego projektu 🚀
@Magnox Cześć! Kursy to świetny fundament pod eksperymenty fizyczne. Powodzenia w składaniu pierwszych obwodów i koniecznie daj znać, jak poszły doświadczenia 🙂

Cześć,

Mam na imię Maksymilian, i mam 30 lat. Od zawsze interesowałem się elektroniką, ale gdy nie utworzyli profilu w szkole średniej skierowałem się bardziej w stronę CNC oraz programowania. Jednak dalej mnie ciągnęło do elektroniki. Zacząłem studia zaoczne na kierunku informatyka z elektroniką, ale o ile tematyka mnie bardzo ciekawiła tak podejście wykładowców było skrajnie demotywujące. Dlatego zrezygnowałem ze studiów i zdołowany pogodziłem się, z tym, że nie zostanę elektronikiem z dyplomem. Wróciłem do programowania...do momentu, gdy dostałem prezentowy zestaw z Arduino od żony. Moje zamiłowanie do elektroniki odżyło z 10 krotnie większą siłą niż zapamiętałem i uświadomiłem sobie, że to jest to, co chce w życiu robić, to moja pasja i nie będę się oszukiwać że jest inaczej.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów 😊

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...