Skocz do zawartości

Kurs ESP8266 - #5 - odbiór danych z przeglądarki, stałe IP, łączenie ESP

Pomocna odpowiedź

Ekspertem programowania nie jestem. (String)x napisałem, ponieważ podobnie konwertowałem zmienne do inta: (int)x - kwestia przyzwyczajenia. Sprawdziłem obie wersje kodu, twoją i moją, i obie poprawnie się kompilują, i działają. 

• 4 miesiące później...
(edytowany)

Cześć,
Mam problem z działaniem color pickera. Co bym nie robił to co prawda jest wyświetlany na stronie, ale jest martwy.. nie reaguje na klikanie, nie da się zmienić koloru oraz nie wysyła wybranej wartości do inputa. Sprawdziłem resztę kodu czyli spliceRGB i sterowanie WS2812 i ta część działa dobrze. Zrobiłem tak, że do spliceRGB wysyłam input '#text' zamiast '#kolorki' i w polu tekstowym wklejam ręcznie wartość jaką powinien wysyłać color picker.

Kiedy natomiast podglądam co bezpośrednio wysyła color picker przed pocięciem przez spliceRGB to wygląda na to, że nic nie wysyła. Println drukuje pustą linię w serial monitor.

Macie może pomysł co może być nie tak z color pickerem?

Edytowano przez MarcinU

Sprawdź konsolę, czy może skrypt palety kolorów nie wywala. Jeżeli w ogóle nie działa, spróbuj uruchomić go na komputerze - będziemy już coś wiedzieli. Jak na komputerze się nie uruchomi, to albo kombinujesz dalej co masz źle, albo szukasz innego skryptu na paletę.

• 1 rok później...

Dobrze wiedzieć że Ci się udało (nie wiem czemu powiadomienie dostałem dopiero teraz..)

Myślę że taki programator mógłby zadziałać, trzeba tylko pamiętać o sterownikach do CH340G.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...