Skocz do zawartości

Zakup nowej stacji lutowniczej - co wybrać?

Pomocna odpowiedź

(edytowany)
8 minut temu, ethanak napisał:

To znaczy że  sprzęt nie był chiński, a ch*jowy. W każdym kraju można wyprodukować szajs, a jak się sprzedaje to nieważne co to jest, ważna naklejka.

Tak, i tym razem nie chce kupić ch*jowego sprzętu marki WEP, jak miałem wcześniej tylko lepszej jakości i proszę o jego polecenie, a nie pisanie, że chce wydać zbyt dużo moich pieniędzy i żebym je przekazał na cele charytatywne. A czepianie się do tego że zgeneralizowałem i wrzuciłem wszystkie Chińskie marki do jednego worka z WEP i ZHAOXIN, do niczego nie dąży.

Jeżeli macie jakieś godne polecenia stacje lutownicze, to bardzo bym prosił. Mogą być CHIŃSKIE, tylko żeby były lepszej jakości niż mój poprzedni WEP.

Edytowano przez thep
  • Lubię! 1
2 godziny temu, thep napisał:

Tak, i tym razem nie chce kupić ch*jowego sprzętu marki WEP, jak miałem wcześniej tylko lepszej jakości i proszę o jego polecenie, a nie pisanie, że chce wydać zbyt dużo moich pieniędzy i żebym je przekazał na cele charytatywne. A czepianie się do tego że zgeneralizowałem i wrzuciłem wszystkie Chińskie marki do jednego worka z WEP i ZHAOXIN, do niczego nie dąży.

Jeżeli macie jakieś godne polecenia stacje lutownicze, to bardzo bym prosił. Mogą być CHIŃSKIE, tylko żeby były lepszej jakości niż mój poprzedni WEP.

Cześć,

zgadzam się z Tobą, że część grotowa stacji WEP nie jest najlepsza (do Hot-Air nie mam zastrzeżeń). Jako grotówkę używam też "Xytronic LF200 100W" i ta jest według mnie OK - szybko się nagrzewa i jest bardzo solidnie wykonana. Patrz link:

https://ndn.com.pl/pl/lutownice/2073-stacja-lutownicza-xytronic-lf2000-100w.html

Jej producent firma "NDN" jest polska. Cena około 350 PLN (z VAT).

Pozdrawiam

• Lubię! 1
(edytowany)
1 godzinę temu, thep napisał:

Jeżeli macie jakieś godne polecenia stacje lutownicze,

Używam i zawsze polecam - Solomon.

Edytowano przez Gieneq
  • Lubię! 1
1 godzinę temu, ethanak napisał:

Pytanie kontrolne: kupiłbyś stacjè lutowniczą zaprojektowaną i wykonaną

• w Polsce
  • w Rosji
  • w Indiach
  • w Malezji

Rozumiem, że Chiny nie wchodzą w rachubę...

( @Treker, czemu na wersji mobilnej nie mogę zrobić listy?)

Najlepsza rosyjska, tylko 230 V, lub więcej. Jak nie zadziała, to raz.

Skoro w robocie korzystasz z dobrego sprzętu i wiesz na co się piszesz to mój poprzedni post jest nietrafiony 🙂

Sporo osób poleca Quick, tylko jak dobrze pamiętam jest to "chińczyk" od A do Z. Sam tylko jeden raz z niej korzystałem i zastrzeżeń żadnych nie miałem. Tylko cenowo wychodzi chyba podobnie do tańszych modeli Wellera.

Korzystam z Welera TCP-S. Zawsze myślałem że to taka topka lutownic. Kilka miesięcy temu znajomy pokazał mi swój nowy nabytek- Chińczyk z grotami T12. Grosze to kosztuje i wala się ich po znanym serwisia aukcyjnym tyle co kamieni po ziemi. Zachęcał do wypróbowania jego stacji. 

Z grzeczności popróbowałem nie oczekując niczego specjalnego.- Wrażenia: Fantastyczna! Nieprawdopodobne tempo oddawania ciepła. Troszkę mała jak na moje łapy, ale to raczej kwestia przyzwyczajenia. Wiem że to tylko tania chińska lutownica, ale dobitnie pokazuje kierunek w jakim "Kolby" zmierzają.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...