Macota Napisano Grudzień 31, 2020 Udostępnij Napisano Grudzień 31, 2020 W tej chwili pobranie wersji instalacyjnej fritzing na Windows wymaga opłaty "rozwojowej" w wysokości 8 lub 25€. Chyba tylko kod źródłowy jest darmowy - a to nie każdemu pasuje.
Gieneq Grudzień 31, 2020 Udostępnij Grudzień 31, 2020 (edytowany) @Macota temat ten kiedyś już był poruszony na forum, frizing miał chyba 2 letni przestój i ostatnio coś się ruszyło. Faktycznie na pierwszej stronie googla nie znajdziesz informacji jak to pobrać, ale na githubie w sekcji release jest coś: https://github.com/fritzing/fritzing-app/releases Rozwiń Assets i masz tam wersje do pobrania: Jak widać mam tu wersję 0.9.5, gdzie ze strony w download jest wersja 0.9.4 Rozwój fritiznga jest dość powolny i choć tak jak piszesz na stronie trzeba zapłacić (choć na gicie już nie...) i jest ogłoszenie, że szukają ludzi do współpracy to na gicie pracuje nad tym tylko 2 ludzi i od roku niewiele się zmieniło Dlatego też w nowych kursach i aktualizacjach używamy biblioteki własnych podzespołów, a schematy składam w programie graficznym Corel Draw. Edytowano Grudzień 31, 2020 przez Gieneq
Macota Grudzień 31, 2020 Autor tematu Udostępnij Grudzień 31, 2020 1 godzinę temu, Gieneq napisał: Dzięki Jest też opcja, by samemu kompilować aktualną wersję, opis tu: https://siytek.com/build-fritzing/ Ale dla osoby która zamierza "walczyć" z elektroniką, to na początku marnowanie sił - lepiej skupić się na samym problemie.
Belferek Grudzień 31, 2020 Udostępnij Grudzień 31, 2020 Ja zainstalowałem sobie na VirtualBox Kubuntu, a tam nie ma żadnych problemów z instalacją Fritzing.
ethanak Grudzień 31, 2020 Udostępnij Grudzień 31, 2020 Tyle że w repo jest starsza wersja 0.9.3b - nie wiem jaka jest różnica między tą a najnowszą.
Popularny post deshipu Grudzień 31, 2020 Popularny post Udostępnij Grudzień 31, 2020 Jak się na stronie zalogujesz, to masz też opcję pobrania za darmo. 2 1
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »