Skocz do zawartości

Pcb/i2c/onewire/ problem z zawieszaniem sie Arduino pro mini

Pomocna odpowiedź

3 minuty temu, farmaceuta napisał:

Ja akurat uzywam kwasu do lutowania..zadnych kalafonii, past itp..

Co ty, dekarzem jesteś? xD kwasu to się używało do lutowania rynien ocynkowanych 

• Lubię! 2
10 minut temu, _LM_ napisał:

Co ty, dekarzem jesteś? xD kwasu to się używało do lutowania rynien ocynkowanych 

6 minut temu, ethanak napisał:

W sumie kwas jest niezły... rozpuszcza wszystko z miedzią włącznie, tyle że chlorek miedzi też ładnie przewodzi 😉

Nie no elegancko sie lutuje przeciez😉 od zawsze tak jakos bylem przyzwyczajony...w kazdym razie na niego nic zgonic sie nie da...az tak zracy nie jest ..😉

(edytowany)

A tam piszą że do lutowania elektroniki?

Kup sobie topnik no-clean, albo po prostu rozpuść kalafonię w denaturacie (ze trzy dni trzeba trząchać, ale potem działa idealnie)

I nie zaraz po lutowaniu a przed i w trakcie.

Edytowano przez ethanak
  • Lubię! 1
(edytowany)
4 minuty temu, ethanak napisał:

A tam piszą że do lutowania elektroniki?

Pisza zeby nie stosowac do lutowania urzadzen elektrycznych...................czemu ja tego wczesniej nie przeczytalem?🤔?...ale i tak sie nie poddaje i mowie wam ze to nie to...😉

Edytowano przez farmaceuta
9 minut temu, ethanak napisał:

Kup sobie topnik no-clean

RF800 czy jakis inny? Bo jest tego troche ..

4 minuty temu, ethanak napisał:

Spróbuj jeszcze migomatem...

Myslisz??😂haha

44 minuty temu, ethanak napisał:

Ja do usuwania tonera używam jakiegoś patentowanego rozpuszczalnika

Ja używam acetonu. Jakieś zalety używania "patentowanego rozpuszczalnika"? Co oznacza w tym przypadku patentowanego? 

• Lubię! 1

Słowo "patentowany" było kiedyś (aż do początku XX wieku) używane jako określenie domyślnie wysokiej jakości. Tu użyte jako stylizacja i metafora;)

Nie wiem co ten rozpuszczalnik ma w sobie, podejrzewam że aceton też, ale rozpuszcza wszystko co się da 🙂

• Lubię! 2
(edytowany)

Przemylem to pcb taka twarda szczotka "ryzowa" zeby usunac wszystko po lutowaniu,wyczyscilo ladnie, ale bez zmian...

Edytowano przez farmaceuta

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...