StefanekP Napisano Marzec 14, 2022 Udostępnij Napisano Marzec 14, 2022 Dzień dobry zamierzam kupić stację lutowniczą 2w1 (hotair+ lutownica grotowa). Chciałbym, aby jakość była w miarę dobra, ale jednocześnie żeby to było jak najtańsze. Co polecacie? Czy dałoby się kupić coś fajnego do 300zł? Co sądzicie np. o takiej:https://kamami.pl/stacje-lutownicze/578812-wep-878d-stacja-lutownicza-2w1-hotair-lutownica-grotowa-.html? Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Chumanista Marzec 14, 2022 Udostępnij Marzec 14, 2022 Fajne rzeczy się zaczynają ciut powyżej tej ceny za samą lutownicę, to jest chińskie klony, albo na Hakko T12 albo na (IMO znacznie lepsze ale też dużo droższe za grot) JBC 210/245. Co do tańszych lutownic się nie wypowiem, dawno nie miałem kontaktu, ale wtedy różnice nie były ogromne. A hot-air imo poniżej takich zabawek za średnią krajową różnice są niewielkie, używam najtańszego złomu za 150zł i działa. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Marzec 15, 2022 Udostępnij Marzec 15, 2022 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
StefanekP Marzec 15, 2022 Autor tematu Udostępnij Marzec 15, 2022 2 godziny temu, Gieneq napisał: @Gieneq dzięki, przejrzałem. Ale chciałbym coś z hotairem. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
ethanak Marzec 15, 2022 Udostępnij Marzec 15, 2022 @StefanekP Powiem tak: mam dokładnie taką jak podlinkowana. Jak nie stać Ciebie na nic lepszego to da się tym lutować, tylko jakiś konkretny grot trzeba kupić (ten co jest w zestawie do SMD jest przygrubawy). Temperatura grota ma raczej niewiele wspólnego z tym co jest opisane na pokrętle, ale regulacja działa i temperaturę trzyma. Aha, i ten czujnik w podstawce dotyczy hotaira, a nie grotowej. A i tak do grubszych rzeczy mam taką rzadko używam ale się przydaje, szczególnie po przełączeniu na większą moc. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
StefanekP Marzec 15, 2022 Autor tematu Udostępnij Marzec 15, 2022 1 godzinę temu, ethanak napisał: mam dokładnie taką jak podlinkowana Czyli którą? Tą co ja zaproponowałem w pierwszym poście? Bo w tym temacie jest kilka linków. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Marzec 15, 2022 Udostępnij Marzec 15, 2022 3 minuty temu, StefanekP napisał: Czyli którą? Tę co podlinkowałeś - 878D. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
StefanekP Marzec 15, 2022 Autor tematu Udostępnij Marzec 15, 2022 56 minut temu, ethanak napisał: Tę co podlinkowałeś - 878D. Dziękuję. W takim razie skoro to nie jest zupełne dziadostwo to pewnie ją kupię. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
aksono Maj 3, 2022 Udostępnij Maj 3, 2022 na allegro tego pełno za tka kase oś znajdziesz 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź