eppe Napisano Grudzień 27, 2022 Udostępnij Napisano Grudzień 27, 2022 (edytowany) Cześć! Ostatnio wróciłem do elektroniki i chciałem powtórzyć podstawy. Stanąłem na dzielniku napięcia. Jakie wartości powinny mieć R1 i R2 aby prąd wyjściowy był taki jak w moich założeniach oraz jak do tego dojść? Pomożecie? Poniżej zamieszczam moje obliczenia Edytowano Grudzień 27, 2022 przez eppe
Treker (Damian Szymański) Grudzień 27, 2022 Udostępnij Grudzień 27, 2022 @eppe pomożemy, ale zadaj jakieś konkretne pytanie
eppe Grudzień 27, 2022 Autor tematu Udostępnij Grudzień 27, 2022 (edytowany) Już zadaje, ucięło mi trochę treści. Edytowano Grudzień 27, 2022 przez eppe
Tomek_ Grudzień 29, 2022 Udostępnij Grudzień 29, 2022 @eppe Dzielnik napięcia to jest jeden temat a zasilanie diody LED to troszkę osobny temat. Przy zasilaniu diody wystarczy rezystor R1. Dobór rezystora dla diody jest wyczerpująco opisany w artykule: "Jak dobrać rezystor do diody? Różne metody zasilania LED!" ---> Link do artykułu. W układzie, który naszkicowałeś trzeba by uwzględnić już "stan ustalony" w którym dioda ma ustaloną rezystancję w kierunku przewodzenia. Zatem układ wyglądałby tak jak na schemacie poniżej. Rezystancja wewnętrzna diody w kierunku przewodzenie nie jest linowa w całym zakresie - nie może( a raczej nie powinna) być podana jako liczba. Najczęściej w datasheetach mamy wykres. Przykładowo poniżej wykres z fajnej strony o LED'ach (http://lednique.com/) Ta dioda komplikuje sporo w tym układzie. Rozwiązując sam dzielnik napięcia mamy: Z prawa Kirchhoffa dla oczka mamy Uwe = U1+U2 czyli 9V = U1+U2. Zakładając, że chcemy mieć U2= Udiody =2V na pierwszym rezystorze powinno odłożyć się zatem 9V - 2V = 7V. Rozpatrując sam dzielnik napięcia i Zakładając, że dioda pobiera 10 mA w stanie ustalonym (ale nie znając prądu I2) możemy przyjąć, że I1 =Idiody = 10 mA. Takie wirtualne "odczepienie diody" pozwoli nam szybko wyliczyć rezystory R1= 700Ω i R2= 200Ω. Dołączając diodę. i pamiętając o prawie Kirchhoffa dla węzła mamy I1= I2 + Idiody. Prąd I2 zmniejszy początkowe 10 mA diody - LED przygaśnie. Pasowałoby zbudować zestaw na płytce z możliwością pomiaru prądów. 2
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »