Popularny post ethanak Napisano 17 marca Popularny post Udostępnij Napisano 17 marca Trochę mi czegoś takiego brakuje. Chodzi o projekty, które trudno nazwać pełnymi projektami, a jakieś proste usprawnienia istniejących urządzeń, czy coś co wymaga arduino, paru diod a jest użyteczne. Przykład (który mogę opublikować w takim dziale): przejściówka do konwertera FTDI do programowania ESP. Publikuję w takiej sytuacji schemat i nic więcej... Inny przykład: monitor OctoPrinta do terminala nie posiadającego GPIO. Arduino, wyświetlacz 4x7seg, dwa guziki, kawałek prostego programu do obsługi monitora. Program, schemat, mechaniczne rozwiązania pozostawiam userowi. Dobry pomysł czy do niczego? 3 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) 17 marca Udostępnij 17 marca Również jestem za. Na pewno dałoby się to jakoś zdziałać bez nowego działu za pomocą tagowania, ale jeśli nowy dział ma tutaj coś pomóc to można go zrobić. Pytanie tylko co dokładnie tam ma trafić? Małe, szybkie, czy proste DIY? Jakieś wymagania? Chętnie zapoznam się z opinią innych osób 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
_LM_ 17 marca Udostępnij 17 marca (edytowany) @Treker ot choćby taki prosty projekt który ja niedawno przedstawiłem nic skomplikowanego. Tak samo projekty które z jakichś względów nie są dokończone i/lub mające wady - znów patrz: przejściówka do programowania esp ale brak w niej stabilizatora 3.3V. Coś pomiędzy diy początkujących a pełnoprawnymi "wielkimi" projektami "migającymi diodami każda w różnym tempie" 🙂 Edytowano 17 marca przez _LM_ 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak 17 marca Autor tematu Udostępnij 17 marca Nowy dział m.in. dlatego, że czasem są piękne promocje w wiadomym sklepie, a projekty z tego działu powinny byc inaczej liczone (np. 30% upustu albo wcale). Podałem dwa przykłady, pewnie znalazłoby się więcej. A jakoś tak niespecjalnie mi sie podoba zrównanie autonomicznego robota z płytką na dwóch tranzystorach (chociaż nie przeczę, że wiecej osób na podstawie publikacji zrobiłoby taką płytkę niż robota) 🙂 2 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Treker (Damian Szymański) w poniedziałek o 11:40 Udostępnij w poniedziałek o 11:40 Przyjęte do wiadomości. Zostawiam jeszcze temat otwarty na kilka dni - może ktoś będzie miał coś do powiedzenia 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź