Skocz do zawartości

Drukarka 3D 1kPLN w 2024 roku

Pomocna odpowiedź

@Misiek_86 Faktycznie ciężko schodzi, ale jak się ma trudną do wypoziomowania drukarkę (taki był mój ender 3) to szkło jest niemalże niezbędne.

Ja to nie wiem, dimafix i wszystko po ostygnięciu schodzi elegancko... na kleju w sztyfcie rzeczywiście jak przywarło to kombinerkami zdejmowałem. Co kto lubi, u mnie nawet powierzchnia wydruku na szybie jest ładniejsza niż na podkładce.

Plus na szybie nawet jak wydruk zajmuje 80% pola to trzyma się (przy temp. stołu zgodnej z zaleceniami producenta).

26 minut temu, BananWszyscy napisał:

Plus na szybie nawet jak wydruk zajmuje 80% pola to trzyma się (przy temp. stołu zgodnej z zaleceniami producenta).

U mnie na podkładce trzyma się od brzega do brzega 😉 Nawet ABS/ASA. Zero klejów/lakierów i innych cudów, wystarczy umyć wodą z mydłem 😄

• Lubię! 1
29 minut temu, H1M4W4R1 napisał:

U mnie na podkładce trzyma się od brzega do brzega 😉 Nawet ABS/ASA. Zero klejów/lakierów i innych cudów, wystarczy umyć wodą z mydłem 😄

Nigdy nie drukowałem na całej powierzchni. Poza tym dalej ten budżet <1k czy już więcej? 😄

5 minut temu, BananWszyscy napisał:

Nigdy nie drukowałem na całej powierzchni. Poza tym dalej ten budżet <1k czy już więcej? 😄

Tak dość sporo dalej 😉 Ale za 1k to nie ma co wybrzydzać jak coś się odklei... (też miałem taką drukarkę na początku).

Też miałem ender 3 pro z tą drukarką zaczynałem, teraz kingroon kp3s pro s1, ale rozważam zakup drugiej z większym stołem 🙂 Chociaż aktualnie na moje potrzeby kp3s daje radę - drukuje praktycznie tylko z PLA, lecz rozważam przejść na PETG

To prawda, ja drukuję z PLA i PETG zamiennie i jest super. PETG jest mocniejszy i ma wyższą temperaturę topienia, a z PLA powierzchnia ładniej wygląda. No i jeszcze czasem TPU z wiadomych powodów.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...