Skocz do zawartości

III edycja konkursu na najlepszy artykuł - głosowanie

Pomocna odpowiedź

Pierwsze miejsce: Elvis

Drugie miejsce: Nawyk

Trzecie miejsce: Bobby

Pierwsze miejsce dla Elvisa za wiele ciekawych artykułów. Drugie dla Nawyka za akcelerometry i serwa. Trzecie dla Bobby'ego za bootloadery.

Miejsce 1: Nawyk

Miejsce 2: Lassar

Miejsce 3: BoBBy

Uzasadnienie:

Nawyk - świetny artykuł o akcelerometrze. Akurat mi się przyda!

Lassar - artykuł o zawieszeniu, sporo wartościowej treści. Znalazłem tam również coś czego potrzebowałem, a konkretniej rozwiązanie małego problemu.

BoBBy - bardzo dobry artykuł o bootloaderach. W przyszłości pewnie skorzystam z niego.

Generalnie ciężko było wytypować te trzy osoby, sporo ciekawych artykułów się pojawiło.

Miejsce 1: Elvis

Miejsce 2: sam.podolsky

Miejsce 3: Nawyk

Uzasadnienie:

Elvis - dużo ciekawych artykułów, szczególnie o robocie z kamerą.

sam.podolsky - Nitinol muscle wires i mięśnie pneumatyczne

Nawyk - Akcelerometry w robotyce

Miejsce 2: BoBBy

Miejsce 3: sam.podolsky

Uzasadnienie:

Mr. Elvis za wkroczenie w nowy wymiar z Embedded Linux.

Bobby za bootloadery. Dowiedziałem się czegoś o czymś o czym słyszałem, ale nie stosowałem do tej pory.

Pan sam.podolsky za ogólną wylewność jeśli chodzi o ciekawostki i doświadczenia 🙂

Miejsce 3: sobal44

Uzasadnienie:

Moim zdaniem kolega Elvis jako jeden z nielicznych użytkowników forum posiada ogromną wiedzę i do tego bardzo chętnie a w dodatku w bardzo przejrzysty sposób potrafi się nią dzielić.

Pozostałe artykuły również prezentują wysoki poziom wiedzy 🙂

Miejsce 1: Kaytec

Miejsce 2: Nawyk

Miejsce 3: Mog123

Uzasadnienie:

Kaytec opisuje liczby losowe w programowaniu, a to nie każdy umie (a także opisuje to bardzo czytelnie, więc nawet ja się w tym połapałem)

Miejsce 2: BoBBy

Miejsce 3: Zuk

Uzasadnienie: Artykuły tych użytkowników były rozwiązaniem wielu problemów.

Uzasadnienie:

Autorzy wykazali się dużą inwencją publikujący po kilka ciekawych i wartościowych artykułów.

Szczególnie Elvis, jego zaangażowanie jest godne pierwszego miejsca.

Miejsce 1: sam.podolsky

Miejsce 2: Elvis

Miejsce 3: mog123

Uzasadnienie:

Pierwsze miejsce przyznałem użytkownikowi sam.podolsky ponieważ bardzo przypadły mi do gustu jego dwa artykuły: "By jeździć szybciej" oraz "Kontroler serw na PIC" W pierwszym z nich jako jedyny na tym forum zebrał swoje doświadczenia i podzielił się nimi z innymi. Drugie miejsce przyznaje użytkownikowi Elvis za artykuł "Test modułu bluetooth KAmodBTM222" który jest napisany przystępnym językiem i wyjaśnia wszystko krok po kroku. Trzecie miejsce przyznaje użytkownikowi mog123 za artykuł pod tytułem "Praktyczne zastosowanie regulatora PID w robotyce" gdyż spodobała mi się idea tego artykułu a mianowicie wykorzystanie regulatora PID z minimum wiedzy na jego temat. Zabrakło w nim najważniejszej rzeczy jakim jest dobór nastaw w praktyce, dlatego tylko trzecie miejsce na zachętę😉, może autor rozbuduje artykuł w przyszłości. Reszta artykułów nie przypadła mi do gustu głownie dlatego że albo były zbyt ogólne albo zbyt egzotyczne co czyni je mało przydatnymi w robotyce amatorskiej.

Miejsce 2: Kocisko

Miejsce 3: madik

Uzasadnienie:

Nawyk: Za świetne kompedium dotyczące serw modelarskich.

Kocisko: Mimo iż artykuł mógłby być lepszy to moja miłość do systemów linuksowych postanowiła za mnie 🙂

madik: Za rozpoczęcie nieziemsko interesującego tematu, czekałem do ostatniej chwili, gdybyś zamieścił kolejną część byłyby ode mnie trzy punkty 🙂

Miejsce 2: Zuk

Uzasadnienie:

Dla mnie najciekawszy i najbardziej inspirujący artykuł był od użytkownika Elvis, z kolei drugie miejsce dla Zuk'a ponieważ wreszcie jest jakieś kompendium wiedzy na temat pomiaru stanu baterii. Trzecie miejsce Nawyk ponieważ jego praca na akcelerometru była również bardzo ciekawa.

Miejsce 3: BoBBy

Uzasadnienie: Znalazłem to, czego akurat szukałem, przedstawione w bardzo przystępny sposób 🙂

Miejsce 2: Zuk

Miejsce 3 : Sam.podolsky

Elvis chyba najbardziej udziela się na forum, pokazał jakie cuda może każdy z nas zrobić. Zuk przedstawił temat, który aktualnie mnie interesuje a w internecie brakuje takiego artu jakiego on napisał. Z trzecim miejscem miałem problem, nie miałem komu go przyznać, ale Sam.podolsky sie zaangażował, pokazał nowe sposoby budowania robotów, więc ma 3 miejsce. Najbardziej liczyłem na SSN, ale nie doczekałem się 2 części, wiec Madik sorry 😅

Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...