Skocz do zawartości

Manipulator sterowany potencjometrami

Pomocna odpowiedź

Wyskakujące zera miałem jak źle podłączyłem piny mosi/miso/sck. Przy złym podłączeniu zasilania albo resetu wyskakiwały mi FFFFFF.

Mam pytanie czy na kablu od programatora STK200 numeracja zaczyna sie od czerwonej zyły jako 1 i tak kolejno w dół

W szarych przewodach czerwony to nr 1, kolejne przewody są pinami w "kolumnach", tzn. drugi przewód jest z sąsiedniego rzędu. W Przypadku KANDA co drugi będzie masą/zasilaniem, a co drugi sygnałem.

tylko chodzi o to ze własnie urwała mi sie końcówka od STK200 i mam wiszące przewody i teraz będe musiał programowac podłączacjąc przewodami a nie wtyczka i nie wiem jak one sa nr :/

• 1 miesiąc później...

Witam po przerwie

Mam pewien problem muszę wytrawić płytkę tego projektu bo dotychczas działałem na płytce stykowej , problem polega na tym ze gdy próbuje wydrukować w eglu projekt to drukuje mi z elementami jak się tego pozbyć żeby wydrukować same ścieżki z góry dziękuje

mam problem z twoim programem

No to rzeczywiście wyczerpująca informacja. Napisz jaki problem, jak się objawia, co działa, co nie, co zmieniałeś, zamieść swój program, pomierz coś. Ten program jest banalny, powinieneś go być w stanie napisać sam na podstawie mojego opisu jak działa. I proszę o bardzo streszczone informacje, bo się mnie Bobby czepia że spamer jestem i muszę ograniczyć pisane posty 😋

Witam,

Mam problem mianowicie staram sie zaprogramowac Atmege16 po przez programator stk200. Lacze go nastepujaca z procesorem :

gdy probuje zaprogramwowac go w BASCOMIE wyskakuje error ze nie mozna zindentyfikowac procesora , a gdy podlaczam programator w ponyprog to program znajduje programator tylko nie wiem jak wrzucic do ponyprog program napisany w bascomie i wrzucic do do procesora prosze o pomoc

Witam ,

Uporałem się z problemem programatora stk200 ha problem leżał po stronie niedoświadczonego użytkownika czyli mnie , nie ustawiałem w BASCOM-ie poprawnie programatora :/ KD93, dzieki wielkie za czas poświecony mi <12>

[ Dodano: 20-02-2011, 12:55 ]

mam jeszcze jeden problem jak ustawic zewnetrzny kwarc 16Mhz w atmege 16 ?

[ Dodano: 20-02-2011, 13:13 ]

jak narazie chce ustawic tak czy dobrze ?

[ Dodano: 20-02-2011, 13:14 ]

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...