Skocz do zawartości

Waldemar Światłolub czterokołowiec

robocomp

Pomocna odpowiedź

Witam

Jak zły dział to proszę o przeniesienie . I mam do was doświadczonych takie jedno pytanie. Czy można zrobić Waldemara Światło-luba na czterech kołach . Chodzi mi oto czy można go umieścić w modelu Burrago . I czy zrobił by to początkujący . Proszę o odpowiedź .

A jak to połączyć ? Mam na myśli z samochodem . Czyli jak podłączyć oś skrętną i napędową . I jeszcze jedno pytanie czy bierzmy pod uwagę samochód nie sportowy . Jeżeli bym wyją atrapę silnika i tak dalej to czy cały osprzęt zmieścił by się pod maskę i do bagażnika .

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

To ja zgłosiłem ten temat, nie oficjalnie ale na gg poprosiłem Bobbiego o interwencję.

A jak to połączyć ? Mam na myśli z samochodem .

Ale co połączyć? Napęd, elektronikę, fototranzystory?

Czyli jak podłączyć oś skrętną i napędową .
Na forum jest świeża dyskusja właśnie co do waldka ze skrętną osią - tutaj .

Jakbyś przeczytał ten temat to byś co nieco wiedział o łączeniu z osią skrętną, a szczególnie

czy zrobił by to początkujący
I jeszcze jedno pytanie czy bierzmy pod uwagę samochód nie sportowy .

Byłbym złośliwy to bym się spytał czy sedan czy cabriolet. CO to ma do rzeczy? Lepiej byś napisał jakiej wielkości ten samochodzik.

Jeżeli bym wyją atrapę silnika i tak dalej to czy cały osprzęt zmieścił by się pod maskę i do bagażnika .

Tutaj by to co nieco pomogło. Poza tym nie wiemy czy potrafisz lutować na przykład w pająku. Czy w ogóle montowałeś jakieś układy elektroniczne. Dlatego wobec tylu pytań i tak nikłej ilości odpowiedzi zgłosiłem temat do zamknięcia, jako że nie masz pojęcia o czym piszesz.

Nie no spoko ale montowałem już na pająka . Napęd bo elektroniki nie trzeba łączyć . Wystarczy tylko napęd i fototranzystory zostaną umieszczone pod kloszami od świateł . Chodzi tu o model w skali 1/24

No to na napęd musisz zastosować albo silniczki z przekładnią bądź serwa przerobione, i albo dokleisz do nich kółka i zmieścisz w środku zamiast tych kół co są, albo zmieścisz w środku i zrobisz przekładnie pasową, czyli połączysz osie silników z osiami kół gumką. Innych w miarę prostych i logicznych zastosowań nie widzę.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.