Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam.

Oto mój nowy światłolub Traktor'zak. W sumie zrobiłem go przez przypadek, gdyż ta obudowa miała być dla LF[bEAM] lecz przez nieuwagę spaliłem jeden transoptor CNY70 no i wsadziłem w tą obudowę stary układ od HodRodHAMMER . Części wiadomo, to samo co w HodRodHAMMER .

➕ Koła zmieniłem na zrobione z nakrętek od nutelli owinięte taśmą izolacyjną(postaram się zmienić bo się ślizga).

➕ 6 baterii AA zamieniłem na aku Li-Polymer 3.6V 900mAh z telefonu

➕ w środku więcej miejsca no i ułatwiony dostęp

➕ odpalany ze stacyjki

Kilka fotek:

Filmik dodam jutro albo w czwartek.

Raczej po co po raz kolejny zmieniać obudowę do tego samego światłoluba?

I opisywać jako nową konstrukcję...

Po co budować trzeciego światłoluba.

Jak już napisałem to miał być LF. Jak tylko dojdą części to podmienię je i będzie.

[EDIT]

W sumie patrząc to wszystko to jest to samo(nie licząc paru zmian) tylko inne obudowy bo w każdej było coś nie tak.

"]W sumie patrząc to wszystko to jest to samo(nie licząc paru zmian) tylko inne obudowy bo w każdej było coś nie tak.

To raczej powinieneś napisać posta o zmianach w temacie ze starym światłolubem a nie tworzyć nowy temat, skoro światłolub jest ten sam...

"]inne obudowy bo w każdej było coś nie tak.

No tak, bo przecież obudowa światłoluba to kluczowy element, musi być dograna na 100% bo bardzo wpływa na charakterystykę jazdy.

[Herr Qrczak], daj se siana z tymi światłolubami. A raczej z ich obudowami. Zbudujesz FTL to zamieścisz, ale i tak powinieneś się już brać za programowanie a nie babrać się z beamami.

Już dalibyście chłopakowi spokój 😋 Jak sprawia mu frajdę budowanie BEAM'ów, to niech je buduje. Chociaż zgodzę się, że pisanie o każdej nowej obudowie osobnego tematu to lekka przesada 😉

"]
powinieneś się już brać za programowanie a nie babrać się z beamami.

Próbuję się uczyć BASCOMA ale nie mam zielonego pojęcia o programatorach i o tym wszystkim.

Jak nie masz zielonego pojęcia o programowaniu to odsyłam do Googli w necie jest tego multum tylko trzeba czytać, a od tego posty się nie nabijają niestety.

Ja sam sobie zrobiłem programator na LPT w 30 min jak części dostałem potem attiny2313 i dioda i piszemy program żeby mrugała.

wystarczy tylko trochę chęci i umiejętność posługiwania się Googlami i można wszystko i jak to KD93 ujął nie baw się w BEAMy

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...