Sabre Październik 30, 2019 Udostępnij Październik 30, 2019 26 minut temu, atMegaTona napisał: Ciekawe jaką coś takiego ma sprawność Sądząc po sposobie komutacji (mikroswitche) to raczej niewielką. To bardziej jest ciekawostka niż pełnosprawny silnik.
Gość Październik 30, 2019 Udostępnij Październik 30, 2019 tak teoretycznie, ciekawe ile dałoby się wyciągnąć z takiego silnika DIY, z 60% ?
Gość Październik 30, 2019 Udostępnij Październik 30, 2019 Trochę się naoglądałem o tych samorobnych silnikach i zdecydowana większość ma mechaniczny komutator, trochę bez sensu.
Marooned Listopad 1, 2019 Udostępnij Listopad 1, 2019 Fajne, ale 6000€ rocznie za pełny pakiet to raczej daleko od amatorskiej półki ;-) 1
Treker (Damian Szymański) Listopad 2, 2019 Autor tematu Udostępnij Listopad 2, 2019 Można nie lubić Halloween, ale chyba każdy lubi dużo diod RGB? 1
Gieneq Listopad 9, 2019 Udostępnij Listopad 9, 2019 @Sabre miał być z tego news na bloga, byłeś szybszy 1
Chumanista Listopad 9, 2019 Udostępnij Listopad 9, 2019 (edytowany) Ciekawe ile wychodzi za sztukę bo pomysł spoko ale wygląda drogo biorąc pod uwagę cenę drobnicy SMD. Edytowano Listopad 9, 2019 przez Chumanista
Sabre Listopad 9, 2019 Udostępnij Listopad 9, 2019 1 godzinę temu, Gieneq napisał: @Sabre miał być z tego news na bloga, byłeś szybszy @Gieneq dalej można to wrzucić na bloga :). @Chumanista to się sprawdzi dla kogoś kto lutuje kilka identycznych płytek i chce mieć porządek i bardzo łatwy dostęp do wszystkich elementów smd. Gdyby nie to, że nie robię jakichś małych serii płytek i nie mam drukarki 3D zrobiłbym sobie takie coś bo raz, że mi się podoba a dwa jest to bardzo użyteczne. Wiem jak mi jest ciężko jak coś lutuję i szukam jakiegoś elementu smd po pudełkach, a nawet jak sobie "wyłuskam" od razu tyle sztuk ile potrzebuję to potem je ciężko ogarnąć. 1
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »