Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam,
Poszukuję sklepu gdzie można zamówić małe wkręty w ilościach detalicznych.

Potrzebuję wkrętów:

2x6, 2x8, 2x10, 1.5x6, 1.5x8, 1.5x10, 1x6, 1x8, 1x10 (30 sztuk każdego rodzaju)

Jeśli nie ma wkrętów dokładnie o takich rozmiarach to toleracja w grubości +/-0.2mm i w długości +/-1mm jest akceptowalna.

Odnalazłem sklepy, które sprzedają takie elementy tylko hurtowo.

Czy ktoś wie gdzie można nabyć małe wkręty w ilościach detalicznych?

Pozdrawiam.

Śrubki 2mm można kupić w leroy merlin w arkadii, są w dziale ze śrubkami w szufladkach na filarze. Od razu powiem że tanie nie są. Nie wiem czy mają 1.5 i 1.

Też zaopatruję się w Arkadii 🙂 Obszedłem LM wielokrotnie i mniejszych od M2 nie znalazłem niestety. Są za to na Leszczynowej w sklepie AVT, sprzedają je w zestawach z nakrętkami, w plastikowych pudełkach z przeźroczystym wieczkiem.

Nim koledzy rozpiszą się co gdzie można kupić, niech kolega jawa, określi czego potrzebuje czy wkrętów, jak napisał w swoim temacie i poście, czy śrubek, bo to zasadnicza różnica. Podejrzewam, że chodzi mu o śrubki, więc powiem z doświadczenia, że ja nigdy nie widziałem 1,5mm, 1,6mm a i owszem w farnellu. No i nikt raczej nie sprzeda 30szt. tak egzotycznych rzeczy jak śruba 1mm czy nawet te 1,6mm.

W odpowiedzi na pytanie Sabre. Chodzi mi o wkręty, idealnie jeśli byłyby ścięte na końcach (jak wkręty do drewna) i ze stożkowym łbem.

(coś jak wkręt)

Dla grubości 1mm to śrubki również by się nadały. Gwint w śrubkach będzie trochę za gęsty, ale jak się nie ma co się lubi to się ...

Śrubek raczej nie dostanie w takim rozmiarze-jakim kluczem by je wkręcał? 🙂

Wkręty i nakrętki do nich w rozmiarach M2 i M1,6 w długościach które potrzebujesz znajdziesz na allegro u "phu_oman".

Niestety nic poniżej M1,6 jeszcze nie widziałem w sprzedaży. Do czego miało by to być? Może znalazło by się lepsze rozwiązanie.

Łączyłem wkrętami 2x8 i 1.75x4 drewno-drewno, drewno-plastyk (zwłaszcza wkrętami 2x8). Trzymało się przyzwoicie. Zawsze jak było coś nie tak to można było rozkręcić i poprawić. Często takie połączenie można zrobić za pomocą kleju. Trzeba wtedy niestety czekać i z rozebraniem i poprawką jest kłopot. Łączenie wkrętami było bardzo wygodne.

• 2 tygodnie później...

Ostatecznie udało mi się kupić wkręty 2x10, 2x12, 2x16 firmy SPAX po 4.76zł opakowanie w Leroy w Arkadii. W opakowaniu jest 30 sztuk wkrętów.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...