Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Ja urwałem 3 na bottomie, one są wyższe niż Ci się wydaje - tym bardziej jak turbina przyssie się do ziemi porządnie.

Co do zakłóceń to ja takich nie zauważyłem, a procesor mam jakiś 1cm od turbiny, w nowym robocie będzie znacznie bliżej - zobaczymy co z tego wyjdzie 🙂 Warto być ostrożnym.

Widzę, że kompletnie przypadkowo dobierasz wymiary płytki, tak samo jak układ elementów. Nie trzeba zawsze zaczynać od zera.

Złącz do silników trochę nie przemyślane, miejsce na akumulator zagracone złączami i tsopem. Brakuje Ci też jakichkolwiek otworów do połączenia czujników z główną części robota.

Właściwie to możesz zrobić płytkę w stanie jaki masz teraz, nauczysz się coś na błędach przynajmniej 🙂

Teraz wrzuciłem na szybko tak . O otworach pamiętałem . O akumulatorze nie pomyślałem ,ale zaraz poprawie i wrzucę.

Akumulator teraz się zmieści. Co do złącz to chodzi przecież o to ,aby ścieżki były jak najkrótsze

Tak z ciekawości - licencję na wersje PRO posiadasz? 🤣

A co ty taki ciekawski? 😉 Dyplomatycznie: skoro ma wersję PRO to na pewno posiada licencję, to chyba logiczne.

Dawid 95 siatka w większym stopniu eliminuje zakłócenia niż zwykły polygon.

Tak z ciekawości, gdzie można o tym poczytać?

dondu tak napisał Barto w worklogu mojego MS. Jako, że ma staż dosyć spory i dostęp do oscyloskopu to uwierzyłem na słowo. Może i głupio, że tak zrobiłem, ale potrzebowałem na prawdę szybkiej odpowiedzi i bez zbędnych tłumaczeń (czego oczywiście żałuję, bo chętnie sam dowiedziałbym się skąd się wzięło, że siatka eliminuje w większym stopniu zakłócenia).

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...