Skocz do zawartości

Drukowanie płytki - pilne.

Green

Pomocna odpowiedź

Witam, za pół godziny muszę jechać do drukarni i chciałem wydrukować swoją płytkę, gdy zaeksportowałem do obrazu z eagla i potem wydrukowałem z worda, jak to było opisane na kursie na forum płytka wychodzi duuuuuużo za wielka, jak to zrobić? Proszę o pilną pomoc, bo potem będę mieć okazje wydrukować dopiero po świętach...

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Witam, nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi - dziękuję. A co jeśli chciałbym go trochę zedytować? Muszę usunąć takie małe kropki polygonu i dodać napis (ale to już nie jest pilne)

To nie możesz zrobić tego z poziomu Eagla? Swoją drogą sprawdź czy masz odpowiednie parametry drukowania zaznaczone. Powinieneś mieć jedynie: Solid i Black. W Scale factor powinieneś mieć wpisane 1. Uważaj również przy drukowaniu z Adobe Readera. Czasami ustawia skalowanie strony, które bezwzględnie należy wyłączyć!

Dotli chyba jesteś pierwszym, który to pisze. Jakie miałeś problemy? Ja nigdy ich nie miałem. Nawet z najnowszym Adobe Readerem, który ma nieco inne ustawienia niż poprzednie wersje.

Owszem, najlepiej bezpośrednio z Eagla, ale ja nie posiadam u siebie w domu drukarki laserowej, więc muszę przenosić pliki na nośniku. Najwygodniej jest właśnie w PDF.

Witam. Nie ma powodu dla którego nie można by drukować z PDF'a, wystarczy wyłączyć skalowanie. Skoro ja miałem taki problem i sobie z nim poradziłem, napiszę co należy zrobić - może komuś się przyda. Ściągamy PDF creator, i drukując z Eagla zmieniamy go na drukarke wirtualną, program utworzy nam PDF'a z naszym projektem, następnie ściągamy Inkscape, i wczytujemy naszego PDF'a, edytujemy go jak chcemy ( można sobie np dać 3 płytki na jedną stronę, poprawić ścieżki) a następnie znowu tworzymy PDF'a za pomocą PDF readera. Pamiętać należy tylko o wyłączeniu skalowania. Dzięki kolegom za chęć pomocy, pozdrawiam.

• Lubię! 1

Ja kiedyś robiłem coś podobnego z tym że eksportowałem pdf do png z bardzo dużym dpi, potem w paincie wszystko połączyłem i zaimportowałem do pdf z takim samym dpi.

A to i ja się pochwale jak drukuje płytki.

W Eaglu używam funkcji: Plik/Eksport i zapisuje płytkę jako JPEG. Ustawiam przy tym na monochromatyczne, żeby wyszła czarno-biała. Następnie taki obraz wstawiam do worda i drukuje. Można oczywiście wstawić kilka takich obrazów na jedna stronę. Należy tylko pamiętać aby w Wordzie nie rozciągnąć zdjęcia.

No ja właśnie miałem taki problem, że mi go rozciągało. Jak sobie z tym radzisz? W jaki sposób go przenosisz do worda?

@Piotreks-89, dzięki - w końcu się na coś przydałem 😃

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.