Skocz do zawartości

Gdzie kupic ARDUINO?

Pomocna odpowiedź

A ja jeszcze powiem o Pro Mini z Chin. Na Aliexpress daje się te płytki kupić za $1.5 z darmową wysyłką, do tego potrzebny jest jeszcze USB2TTL za drugie tyle (ale potrzebujesz tylko jeden) i można robić małe i tanie projekty. No i nie szkoda, jak się coś spali.

Aliexpress to poprawna odpowiedź. Mają Arduino UNO za $3, Mega za $9, Nano za $2 i Pro Nano za $1.5. Do tego ogromna ilość shieldów, akcesoriów, etc. Polecam też kupić klon Saleae Logic Analyzer, bardzo pomaga w pracy a kosztuje koło $6.

Praktycznie zawsze darmowa, przysyłają normalnie z pocztą w kopertach z folią bąbelkową. Płatność kartą przez ich odpowiednik PayPala - Alipay. A przy okazji: Ebay to praktycznie to samo ale z PayPalem.

• Lubię! 1
Praktycznie zawsze darmowa, przysyłają normalnie z pocztą w kopertach z folią bąbelkową. Płatność kartą przez ich odpowiednik PayPala - Alipay. A przy okazji: Ebay to praktycznie to samo ale z PayPalem.

Ale zapewno w linku który podałeś, płytka nie jest już oryginalna? Czy grozi to jakąś groszą/słabszą jakością?

Płytka jest chińska to fakt. Ale działa normalnie. I ma moim zdaniem lepszy projekt.
Lepszy projekt? Co masz na myśli?

Komentarz dodany przez: Treker

Poprawiłem cytowany tekst 😉

Jakoś nie jestem przekonany do aliexpress, są różne opinie, nie zawsze dobre. Nie chce czekać też miesiąca na małą częsć do projektu.

Zastanawiałem się nad tym: http://nettigo.pl/products/starter-kit-dla-arduino-uno-wersja-rozszerzona

Sprawdź jeszcze zestaw skompletowany przeze mnie, który możesz kupić w Botlandzie: Podstawy Arduino - zestaw elementów z Arduino Uno + bezpłatny kurs ON-LINE

Zestaw tańszy, z oryginalnym Arduino, do tego LCD i serwomechanizm oraz czujnik odległości 🙂 Do tego oczywiście, zestaw zgodny jest z naszym kursem Arduino, więc wsparcie na pewno otrzymasz na forum 🙂

Przy płytkach tańszych/klonach zdarzają się czasami problemy 🙂

Jakoś nie jestem przekonany do aliexpress, są różne opinie, nie zawsze dobre. Nie chce czekać też miesiąca na małą częsć do projektu.

Zastanawiałem się nad tym: http://nettigo.pl/products/starter-kit-dla-arduino-uno-wersja-rozszerzona

Sprawdź jeszcze zestaw skompletowany przeze mnie, który możesz kupić w Botlandzie: Podstawy Arduino - zestaw elementów z Arduino Uno + bezpłatny kurs ON-LINE

Zestaw tańszy, z oryginalnym Arduino, do tego LCD i serwomechanizm oraz czujnik odległości 🙂 Do tego oczywiście, zestaw zgodny jest z naszym kursem Arduino, więc wsparcie na pewno otrzymasz na forum 🙂

Przy płytkach tańszych/klonach zdarzają się czasami problemy 🙂

Rzeczywiście, ładnie złożony zestaw, ale to nadal połowa ceny, a wydaje mi się że wszystko co w botlandzie a nawet więcej mam na AlieXpress 🙄

fauke, sam pisałeś, że nie chcesz kupować AlieXpress, zresztą weź pod uwagę, że w tym zestawie masz oryginalne Arduino, które samo kosztuje około 95zł, to musi podnieść cenę. Jeszcze masz ewentualnie drugi zestaw z trochę tańszym, ale sprawdzonym Arduino od firmy DFrobot.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...