Skocz do zawartości

Zamawianie płytek drukowanych z Chin - opinie

Pomocna odpowiedź

Lukaszm, Ja zamawiałem chyba z 5 razy pcb z CHRL i jeszcze na cło nie trafiłem.

• 1 rok później...

@piko_i traktujesz to tak samo jak inne zakupy z Chin. Otrzymujesz od producenta fakturę, ale musisz dopełnić odpowiednich formalności celnych - standardowa procedura.

• 1 rok później...

Chciałem odgrzać kotleta

Od zera 'nauczyłem' się robić płytki na moje potrzeby. Tyle ile potrzeba nie zawracałem głowy nikomu tylko czytałem i czytałem i doszedłem do ściany a Wy macie większe doświadczenie a pytam o to bo wiem że się da tylko jak ?

Załączyłem screen z jlcpcb.com i przy zamówienie przyjaciele z chin mi napisali że na projekcie jest 6 różnych projektów i muszę dopłacić 25$ i wtedy zrobią.

Nie zależy mi na tym w takiej cenie w granicach tych 50-70zł jak wychodzi z porównywarki (która jest podlinkowana w tym temacie) to ok, ale za 160zł łącznie to już tak mi średnio. Po za tym to moje pierwsze zamówienie to chciałbym, żeby było najtańsze - jak coś źle zrobiłem. 🙄

Pytanie brzmi która z tych firm nie robi problemów z panelizacją płytek?

Ma ktoś już za sobą panelizację taką jak na obrazku? Piszę o tym bo kolega kiedyś mi zamawiał płytki i dokładnie tak robił żeby ich nie rozcinać jakimś brzeszczotem później.

pcb.jpg

Jak pisałem to jest amatorka i w amatorskim finansowaniu powinno zostać 🙂

@deshipu mnie nakierował właściwie, cena x2 ale dalej w przedziale amatorskim. 👍

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...