Popularny post Treker (Damian Szymański) Napisano Kwiecień 3, 2018 Popularny post Udostępnij Napisano Kwiecień 3, 2018 Na licznych forach istnieje tradycja witania się nowych użytkowników z aktualnymi członkami społeczności. Ostatnio na Forbocie pojawia się coraz więcej nowych osób - głównie za sprawą naszych kursów elektroniki. W związku z tym zakładam oficjalny temat do takich powitań. Na pewno takie miejsce sprawi, że nasza społeczność będzie jeszcze lepsza 😉 Jesteś nowym użytkownikiem? Jeśli chcesz możesz się przywitać z innymi. Napisz czym się zajmujesz, skąd zainteresowanie elektroniką. Nad czym teraz pracujesz itd. 61 1 9 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post Treker (Damian Szymański) Kwiecień 3, 2018 Autor tematu Popularny post Udostępnij Kwiecień 3, 2018 Zacznę od siebie i zachęcam również innych użytkowników, którzy mają swoje konta już od dawna, aby dodali coś od siebie. Nazywam się Damian, obecnie mam 26 lat i od prawie 12 lat przesiaduję na tym forum. Zaczynałem praktycznie od razu od programowania mikrokontrolerów, dopiero później nadrabiałem braki w podstawach elektroniki (i nadrabiam je do dziś). Pamiętam jak to było "przed erą Arduino" i zazdroszczę wszystkim, którzy zaczynają swoją przygodę z elektroniką właśnie teraz - macie znacznie łatwiej! Przez kilka lat regularnie startowałem w zawodach robotów i to właśnie dzięki nim zainteresowałem się elektroniką "na poważnie". Na co dzień zajmuję się tematami edukacyjno-elektronicznym. Obecnie głównie piszę i redaguję artykuły oraz kursy elektroniki, które publikowane są na Forbocie. 16 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post Zbyszko125 Kwiecień 6, 2018 Popularny post Udostępnij Kwiecień 6, 2018 Witam. Mam na imię Zbigniew, mam 49 lat. Poszukując info na temat pewnej elektrycznej kwestii przez przypadek wpadłem na kurs Forbot, tak mnie to wciągnęło, że obecnie jestem w posiadaniu masy różnych drobiazgów( rezystory,tranzystory inne) i praktycznie codziennie poświęcam trochę czasu na naukę i próby.Pod koniec 70 lat trochę próbowałem swoich sił a będąc w posiadaniu lutownicy wszystko co się trafiło( stare radio itp) było rozebrane ,rozlutowane. Brak dostępu do książek itp materiałów ( o internecie wtedy -🙂 spowodował że się zniechęciłem. Z elektryką sobie radzę i to nieźle, ale już TO trochę jest za trudne.Nie poddaje się. Oj rozpisałem się trochę. Pozdrawiam użytkowników oraz samego autora. 26 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post rafmed Kwiecień 7, 2018 Popularny post Udostępnij Kwiecień 7, 2018 Witam serdecznie- bardzo się cieszę że mogę być tutaj z wami. 12 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Popularny post mszzukowski Kwiecień 22, 2018 Popularny post Udostępnij Kwiecień 22, 2018 Witam wszystkich,mam na imię Mateusz. Mam 27 lat, jestem z zawodu informatykiem. Zainteresowałem się elektroniką i Arduino, aby w przyszłości pójść w kierunku IoT. Kursy bardzo mi się podobają, i o ile znam jako tako komputery czy Linuksy to przygodę z podstawami elektroniki dopiero zaczynam. Pozdrawiam serdecznie. 4 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post MAZ543 Kwiecień 26, 2018 Popularny post Udostępnij Kwiecień 26, 2018 Dzień dobry, mam na imię Grzegorz, mam 27 lat, elektroniką interesuję się praktycznie od dziecka. Niestety miałem w tym temacie trochę przerwy i nie jestem na bieżącą, obecnie nadrabiam straty. Bardzo spodobała mi się platforma Arduino i właśnie na niej będę wykonywał moje najbliższe projekty. Obecnie gromadzę materiały i zdobywam wiedzę. Właśnie przez świetnie napisane kursy/artykułu na tej stronie trafiłem na "Forbot". W niedalekim czasie zamierzam zbudować mojego pierwszego robota, o ile mogę go robotem nazwać 😉 Na dzień dobry "zabawy" z Arduino i w ramach testu bezprzewodowych modułów nRF24L01 zbudowałem coś jakby stację pogody. Program nadajnika i odbiornika złożyłem po swojemu z czterech różnych programów dostępnych w sieci (obsługa LCD po I2C, obsługa nRF24L01, obsługa czujnika DHT11 oraz BMP180). Filmik z działania układu poniżej 😉 Pozdrawiam Grzegorz 5 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post Treker (Damian Szymański) Kwiecień 26, 2018 Autor tematu Popularny post Udostępnij Kwiecień 26, 2018 MAZ543, witam na forum i życzę kolejnych owocnych eksperymentów z Arduino 🙂 3 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
lukas0013 Kwiecień 30, 2018 Udostępnij Kwiecień 30, 2018 Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu interesuję się platformą arduino i nie tylko. Jestem tutaj ze względu na to ze jest tu dużo konkretnej wiedzy 🙂 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Kwiecień 30, 2018 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 30, 2018 lukas0013, miło słyszeć, dzięki. Powodzenia w dalszej nauce elektroniki 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post automatyk124 Maj 5, 2018 Popularny post Udostępnij Maj 5, 2018 Witam Jestem Krzysiek, mam 23 lata, studiuje elektrotechnike o specjalizacji automatyki z rok temu zainteresowałem się Arduino i tak o to trafiłem na ten kurs i ze znajomym tworze pojazd który będzie sterowany przez pilot telewizyjny i zaczynam działać na ukladzie FPGA z FORBOTA. 3 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kikor Maj 15, 2018 Udostępnij Maj 15, 2018 Cześć, jestem Kamil, z wykształcenia elektronik, z zamiłowania informatyk. Mam 28 lat, Raspberry(z waszym zestawem) dostałem na urodziny od drugiej połówki i mam zamiar się nim pobawić. Nie mam chwilowo żadnego szczególnego projektu na oku ale platformy wbudowane oferują wiele - więc się okaże, co z tego wyjdzie. PS: Głupio przyznać ale na forum wpadłem już z pierwszym problemem ^.^ 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post Mościwój Maj 16, 2018 Popularny post Udostępnij Maj 16, 2018 Witam, po dłuższej przerwie od robotyki wróciłem do majsterkowania, więc wracam i na forum 🙂 Chociaż pod nowym nikiem, bo mi wstyd trochę za różne głupoty :/ Ale nie ważne, nazywam się Krzysztof i niedługo planuję opisać swojego pierwszego udanego robota. Nic wielkiego, ale przez parę lat mojej nieobecności mało kto tu coś opisał, więc czemu nie? Teraz słowo się rzekło, więc niema przebacz 😃 3 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Maj 16, 2018 Autor tematu Udostępnij Maj 16, 2018 Kikor, Mościwój, witam na forum 🙂 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post kh94 Maj 23, 2018 Popularny post Udostępnij Maj 23, 2018 Cześć wszystkim, jestem Krzysiek, dziś kończę 24 lata. Studiuję zaocznie automatykę przemysłową, moim celem była energetyka lecz utworzono tylko jedną specjalizację na roku. Obecnie wykonuję prace inżynierską na arduino, tak też trafiłem na to forum. 😉 3 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Maj 25, 2018 Autor tematu Udostępnij Maj 25, 2018 kh94, witaj na Forbocie. W takim razie życzę powodzenia przy pracy inżynierskiej 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »