Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Witam wszystkich, mam na imię Aleksandra i mam 18 lat. Widzę, że grono kobiet jest nieliczne 😄Jestem na etapie liceum w klasie mat-fizycznej. Zainteresowałam się elektroniką ze względu na chęć lepszego poznania tematu jaki występuje na lekcjach, ale wciągnęło. I to porządnie. Na szczęście mam duże możliwości, bo mój nauczyciel jest ambitny. No i ma drukarkę 3D 😄

Edytowano przez Shezza
  • Lubię! 2

@Shezza, witaj na forum. Faktycznie grono kobiet nie jest u nas duże, ale zachęcam do aktywności 😉 Powodzenia w eksperymentowaniu z elektroniką!

Witam nazywam się Jan za chwilę będę mieć 24 l. Studiuję Teologie ostatni rok licencjatu. Na Forbot trafiłem za sprawą młodszego brata, który uczy się w technikum na kierunku mechatronika, chciałem zaktywizować  mojego brata by coś popróbował w elektronice kupując zestaw do elektroniki 1, jednak sam zacząłem się tym bawić, odkrywając, że mnie to kręci. Planuje ogarnąć trochę Arduino i drukarkę 3D, bo takie połączenie ma ogromny potencjał. Oprócz tego trochę ćwiczę i gram na gitarze. 

• Lubię! 1

Witam na forum - powodzenia w nauce elektroniki 🙂 Faktycznie druk 3D to bardzo ciekawe zagadnienie!

W takim razie i ja się przywitam.

Jestem Krystian, lat 24, obecnie przede mną ostatni semestr mechatroniki i piszę pracę inżynierską. Arduino zainteresowałem się już jakiś czas temu i robiłem kilka projektów takich jak bezprzewodowa stacja pogodowa na RF24, różnego rodzaju sterowania servo i zamków, systemów alarmowych a także innymi pomniejszymi rzeczami. Bardziej zainteresowała mnie elektronika sama w sobie, bo zbudowałem zasilacz na LM338, wzmacniacz na STK4042 II i różnego rodzaju drobiazgi jak regulowany generator impulsowy. Interesuję się również robotyką przemysłową i chciałbym wiązać przyszłość z programowaniem robotów, a jak to wyjdzie to kto wie?

A poza rzeczami technicznymi to lubię strzelectwo, czytać i grać w stare gry 😄

• Lubię! 2

Witam wszystkich.

Ja elektronika zaczalem sie interesowac ok 3 lat temu, gdy zdalem sobie sprawe z cen przekaznikow Satel INT-ORS i chcialem znalezc cos tanszego (w projekcie przyszlego domu bede mial ich dosc sporo). :-)

Interesuje mnie glownie automatyka domowa, RPi, Arduino i sieci komputerowe.

• Lubię! 2
  • 3 tygodnie później...

Witam, 

dowiedziałem się od was od znajomego, forum jest świetne, dużo konkretnej wiedzy. Treker robi świetna robotę. Chciałbym nauczyć się programować w celu wykorzystania tej wiedzy podczas pracy z robotami przemysłowymi Kuka. 

Pozdrawiam 🙂

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...