Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@antsaren witaj Kamilu na naszym forum 🙂 Fajnie że tu trafiłeś, RPi Pico to dość trudny temat bo istnieje na rynku bardzo krótko, wiec jest to godne pochwały że sobie poradziłeś. Powodzenia z dalszą nauką!

@sirkrzysztof również serdecznie witam Cię na forum 🙂 

5 godzin temu, sirkrzysztof napisał:

jestem elektrykiem w czasie wolnym uczę się programowania i elektroniki.

Dobre połączenie, bardzo praktycznie. Powodzenia w nauce! 💪

• Lubię! 2

@zolwik Witam serdecznie na forum 🙂 

9 godzin temu, zolwik napisał:

Jakie to jest piękne! Jakie to jest proste! Każdy blok ma swoje odbicie w kodzie, a dodatkowo daje możliwość działania na fizycznym sprzęcie, a nie tylko na ekranie.

Miło czytać takie komentarze 🙂 ten sposób programowania jest właśnie uproszczony tak by nadawał się dla dzieci, ale jak sam zauważasz dorośli też mogą z tego skorzystać. Powodzenia w nauce i dużo zapału 🔥

@Majster_Luk Również serdecznie witam Cię Łukaszu na naszym forum 🙂 Dziękujemy za pozytywne komentarze, daje to motywację do dalszej pracy nad kursami 💪Powodzenia w nauce i zachęcam Cię do aktywności na forum. CNC ma też swoje miejsce na Forbocie więc myślę, że możesz wnieść coś od siebie.

• Lubię! 1

Cześć. Z wykształcenia jestem elektrykiem, zawodowo zajmuje się samodzielnym projektowaniem układów automatyki przemysłowej (stanowiska, maszyny, całe linie przemysłowe itp.). Nie jestem automatykiem a projektantem układów sterowania i bezpieczeństwa. Chcąc poszerzyć nieco swoje horyzonty wiedzy wracam do hobby z dzieciństwa jakim była elektronika. Kiedyś nie miałem funduszy - teraz się to zmieniło. Po przypomnieniu sobie tego co ząb czasu zatarł zamierzam się zając programowaniem Raspberry Pi (znam podstawy Pythona i niesamowicie mnie to wciągnęło), Arduino (chcę poznać podstawy C/C++) i jeżeli się uda to inne mikrokontrolery (np. ESP32). Celem nadrzędnym jest zachęcenie do elektroniki moje dzieci by razem ze mną odkrywały to hobby które ja z różnych przyczyn musiałem odłożyć. Ciekawe czy któreś z pociech się tym tematem zainteresuje i na poważnie zajmie w przyszłości :) Jeżeli będę mógł pomóc to chętnie się dołożę do społeczności ^^

• Lubię! 1

@Matsu Witaj na naszym forum 🙂 Cieszymy się, że ktoś branżowy trafił na Forbota. Myślę, że cele które sobie wystawiłeś będzie nie tak trudno osiągnąć, zwłaszcza, że masz już podstawy z pokrewnych dziedzin. Powodzenia w nauce!

54 minuty temu, Matsu napisał:

Jeżeli będę mógł pomóc to chętnie się dołożę do społeczności ^^

Pewnie, zachęcam jak zawsze do aktywności i budowania atmosfery forum 🙂 

• Lubię! 1

Cześć Wszystkim.

Jestem Łukasz, podoba mi się ta strona i zawarte w niej treści. Dużo tu ciekawych rzeczy, które mnie interesują.

• Lubię! 2
(edytowany)

Witam, jestem Rafał. Od lata jestem związany z IT, natomiast elektronika od zawsze była dla mnie czarna magią. Liczę na to, że dzięki waszym kursom się to zmieni, póki co przeszedłem podstawy elektroniki i jestem zaskoczony w jak prosty sposób wszystko tłumaczycie.

Edytowano przez RafalLbn
  • Lubię! 2

Cześć! Mam na imię Tomek i interesuję się szeroko pojętą inżynierią maszyn. Jara mnie wszystko od projektowania mechaniki w 3D, prostej elektroniki, aż do programowania. Piszę głównie w C++, znam trochę pythona i Rusta. Przedstawiam wam mój pierwszy projekt, którym postanowiłem pochwalić się na łamach forbota:

Pozdrawiam,
Tomek

• Lubię! 1

Serdecznie witam kolegów, mam nadzieję, że dzięki tej platformie nauczę się podstaw i nie będę już musiał prosić innych o pomoc. Mam na imię Marek i niedawno skończyłem 50 lat 😊 😊 😊 myślę, że dzięki Wam nauczę się naprawiać domowe sprzęty. Pozdrawiam szanownych kolegów i życzę nam wszystkim dużo wytrwałości.

• Lubię! 2
(edytowany)

@Rabarbarro witaj Łukaszu na naszym forum 🙂 

Dnia 26.02.2021 o 18:02, Rabarbarro napisał:

podoba mi się ta strona i zawarte w niej treści. Dużo tu ciekawych rzeczy, które mnie interesują.

Cieszymy się, pozdrawiam!

@RafalLbn witam Rafale na forum 🙂 staramy się żeby treść kursów była prosta i przystępna. Powodzenia w dalszej lekturze! 

@otoshi również serdecznie witam Cię Tomku na forum 🙂 ciekawy projekt, fajnie że napisałeś o nim na forum 🏅

@piewcanocy witaj Marku na forum Forbota 🙂 zachęcam do dalszej lektury forum i aktywności, jest tu naprawdę sporo przydatnej treści 🙂 

Edytowano przez Gieneq
  • Lubię! 1

Dzień dobry! Trafiłem tu, bo chciałem odświeżyć wiedzę z poczciwym arduino. Zarzuciłem to kilka lat temu i żałowałem, dlatego znowu odgrzebałem pudło z elektroniką i zaczynam po mału działać 🙂 Poradniki Forbot w miarę miękko przypomniały mi o tym małym niebieskim czorcie 🙂

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...