Gieneq Sierpień 16, 2021 Udostępnij Sierpień 16, 2021 @Boreasz witam serdecznie na forum Dnia 14.08.2021 o 16:06, Boreasz napisał: na której przekazywanie w państwowym systemie kształcenia inżynierów zaczyna brakować czasu i warunków (sic!). Niestety ale to prawda, na studiach jest podobnie - zamiast uczyć się tworzenia trzeba uczyć się zaliczania egzaminów Za to jak już ktoś podłapie temat to wsiąka na dłużej, dla wielu staje się to pasją na całe życie @Olas również Was serdecznie witam super, że rozwijasz u synka pasje w tak młodym wieku. Sam dostałem od ojca lutownicę jak byłem w podobnym wieku i tak mi jakoś zostało, u Olka może być podobnie Dnia 14.08.2021 o 17:46, Olas napisał: Będę wdzięczna za pomoc i zrozumienie przy zadawaniu pytań z serii oczywistych Śmiało, pytajcie jak pojawią się niejasności. @thrax super że chcesz uzupełnić wiedzę programowanie i elektronika zaczęły się ze sobą mocno przeplatać więc to w czym już siedzisz na pewno się przyda. Powodzenia!
Popularny post bwilk315 Sierpień 16, 2021 Popularny post Udostępnij Sierpień 16, 2021 Witam, jestem tu bo chciałbym się dowiedzieć więcej o elektronice, lubię to i jest to moje hobby :) 3
Gieneq Sierpień 17, 2021 Udostępnij Sierpień 17, 2021 @bwilk315 witam serdecznie 13 godzin temu, bwilk315 napisał: chciałbym się dowiedzieć więcej o elektronice To dobrze trafiłeś, jeżeli pojawią się jakieś pytania to śmiało pytaj.
buitenlander Sierpień 17, 2021 Udostępnij Sierpień 17, 2021 Witam, jestem tutaj, bo zawsze chcialem nauczyc sie czegos o elektronice. Generalnie nie udzielam sie na forach, wiec mam nadzieje, ze uda mi sie wciagnac 2
mateuszmariasik Sierpień 17, 2021 Udostępnij Sierpień 17, 2021 Dzień Dobry, nazywam się Mateusz, mam 17 lat i od jakiegoś roku, dużo uczę się programowania(samo zainteresowanie tym zaczęło się około wieku 12-13 lat) Kolega pokazał mi arduido, zainteresowałem się tym i kupiłem zestaw z kursem, aby się rozwijać. Przy okazji abym lepiej rozumiał układy i różne "części typu czujniki, buzzery, etc" planuję przejść teorię elektroniki. Miło będzie mi używać tego forum i uczyć się od doświadczonych programistów! 2
Gieneq Sierpień 18, 2021 Udostępnij Sierpień 18, 2021 @buitenlander witam serdecznie na forum To zachęcam do aktywności, zwłaszcza teraz jest dobra okazja - w okresie urlopowym dzieje się tu nieco mniej. @mateuszmariasik dzień dobry Mateuszu, fajnie że tu trafiłeś 6 godzin temu, mateuszmariasik napisał: samo zainteresowanie tym zaczęło się około wieku 12-13 lat) Wow! To w bardzo młodym wieku zaczynałeś Powodzenia w dalszej nauce, w razie pytań śmiało pisz na forum. 1
Popularny post dorkaaa Sierpień 18, 2021 Popularny post Udostępnij Sierpień 18, 2021 Cześć Nazywam się Dorota i mam 31 lat. Z wykształcenia jestem doktorem nauk technicznych w dziedzinie budownictwo Z elektroniką miałam styczność od zawsze ponieważ mój tato był zamiłowanym elektronikiem. Interesował się głównie radiotelefonami ale wykonywał też własne urządzenia elektroniczne czy części do maszyn. Kiedy byłam mała zamiast bawić się lalkami tato odbierał mnie z przedszkola i zawoził do pracy, gdzie bawiłam się cyną, śrubkami i magnesami. Robiłam też z tatą płytki czyli wkładałam diody i inne elementy w zieloną płytkę, w dziurki, zgodnie ze schematem, a tato potem to lutował. Zawsze imponowało mi to, że nie wyrzucał zepsutych sprzętów tylko sam je naprawiał, a jak nie dało się naprawić to odlutowywał części, które zbierał i wykorzystywał w innych urządzeniach. W tym roku tato zmarł, a ja postanowiłam sobie, że nauczę się przynajmniej części tego, co zawsze próbował mi przekazać, ale nie wszystko rozumiałam. Mam już jakieś tam zarysy podstaw, ale brakuje mi posegregowania tego wszystkiego w głowie, dlatego zdecydowałam się zakupić kurs, na początku podstawy, potem jak dam radę to dalej. Pozdrawiam wszystkich serdecznie 4
Cellstar Sierpień 18, 2021 Udostępnij Sierpień 18, 2021 Cześć, mam na imię Konrad, zainteresowałem się naprawą elektroniki po tym tym jak urodził mi się Syn. Dostałem od znajomych kilka zabawek, które nie chciały działać i zamiast je wyrzucać chciałem je naprawić dając im drugie życie 2
Gieneq Sierpień 18, 2021 Udostępnij Sierpień 18, 2021 @dorkaaa witaj Dorotko na naszym forum Bardzo ciekawa historia, z jednej strony trochę smutna, przykro mi czytając o śmierci Twojego taty. Masz też ciekawy cel, aby kultywować jego pasję. 5 godzin temu, dorkaaa napisał: gdzie bawiłam się cyną, śrubkami i magnesami. Robiłam też z tatą płytki czyli wkładałam diody i inne elementy w zieloną płytkę, w dziurki, zgodnie ze schematem, a tato potem to lutował. Zawsze imponowało mi to, że nie wyrzucał zepsutych sprzętów tylko sam je naprawiał, a jak nie dało się naprawić to odlutowywał części, które zbierał i wykorzystywał w innych urządzeniach. Jakbym widział siebie jak byłem mały jedną z ciekawszych zabawek w warsztacie mojego taty była wiertarka stołowa, po latach była to pierwsza z rzeczy którą kupiłem za własne pieniądze. Powodzenia w nauce, śmiało pytaj jak pojawią się niejasności - postaramy się pomóc @Cellstar witaj Konradzie na naszym forum Masz dobrą motywację, nie wszystko da się naprawić zwłaszcza gdy mamy na myśli naprawdę drobną elektronikę, ale warto próbować. Powodzenia! 2
Kat9949 Sierpień 18, 2021 Udostępnij Sierpień 18, 2021 Cześć! Mam na imię Kasia i odkryłam Forbot'a kiedy zaczęłam studiować. Mam za sobą kilka malutkich projektów na płytkach stykowych ale chciałabym się bardziej rozwinąć i spróbować swoich sił z elektroniką 1
extend91 Sierpień 18, 2021 Udostępnij Sierpień 18, 2021 Siemka, mam 24 lata i jestem elektrykiem utrzymania ruchu na arduino trafiłem dzięki automatykowi z pracy :) 1
Piotr1850 Sierpień 18, 2021 Udostępnij Sierpień 18, 2021 Witam Wszystkich. Zaczynam zabawę z kursem 2-giego poziomu. Życzę powodzenia wszystkim, zaawansowanym jak i początkującym kursantom.
Gieneq Sierpień 19, 2021 Udostępnij Sierpień 19, 2021 @Kat9949 witaj Kasiu na naszym forum powodzenia w nauce, wiele tematów z tego forum czy bloga na pewno przyda się na studiach, filtr Kalmana jest co roku oblegany @extend91 witam serdecznie cieszymy się, że mówi się o Forbocie. Powodzenia w nauce i zachęcam do dalszej aktywności.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »