Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@Boreasz witam serdecznie na forum 🙂 

Dnia 14.08.2021 o 16:06, Boreasz napisał:

na której przekazywanie w państwowym systemie kształcenia inżynierów zaczyna brakować czasu i warunków (sic!).

Niestety ale to prawda, na studiach jest podobnie - zamiast uczyć się tworzenia trzeba uczyć się zaliczania egzaminów 😞 Za to jak już ktoś podłapie temat to wsiąka na dłużej, dla wielu staje się to pasją na całe życie 🙂 

@Olas również Was serdecznie witam 🙂 super, że rozwijasz u synka pasje w tak młodym wieku. Sam dostałem od ojca lutownicę jak byłem w podobnym wieku i tak mi jakoś zostało, u Olka może być podobnie 🙂 

Dnia 14.08.2021 o 17:46, Olas napisał:

Będę wdzięczna za pomoc i zrozumienie przy zadawaniu pytań z serii oczywistych

Śmiało, pytajcie jak pojawią się niejasności.

@thrax super że chcesz uzupełnić wiedzę 🙂 programowanie i elektronika zaczęły się ze sobą mocno przeplatać więc to w czym już siedzisz na pewno się przyda. Powodzenia!

@bwilk315 witam serdecznie 🙂 

13 godzin temu, bwilk315 napisał:

chciałbym się dowiedzieć więcej o elektronice

To dobrze trafiłeś, jeżeli pojawią się jakieś pytania to śmiało pytaj.

Witam, jestem tutaj, bo zawsze chcialem nauczyc sie czegos o elektronice. Generalnie nie udzielam sie na forach, wiec mam nadzieje, ze uda mi sie wciagnac 🙂

• Lubię! 2

Dzień Dobry, nazywam się Mateusz, mam 17 lat i od jakiegoś roku, dużo uczę się programowania(samo zainteresowanie tym zaczęło się około wieku 12-13 lat)

Kolega pokazał mi arduido, zainteresowałem się tym i kupiłem zestaw z kursem, aby się rozwijać. Przy okazji abym lepiej rozumiał układy i różne "części typu czujniki, buzzery, etc" planuję przejść teorię elektroniki. Miło będzie mi używać tego forum i uczyć się od doświadczonych programistów!

• Lubię! 2

@buitenlander witam serdecznie na forum 🙂 To zachęcam do aktywności, zwłaszcza teraz jest dobra okazja - w okresie urlopowym dzieje się tu nieco mniej.

@mateuszmariasik dzień dobry Mateuszu, fajnie że tu trafiłeś 🙂 

6 godzin temu, mateuszmariasik napisał:

samo zainteresowanie tym zaczęło się około wieku 12-13 lat)

Wow! To w bardzo młodym wieku zaczynałeś 🙂 Powodzenia w dalszej nauce, w razie pytań śmiało pisz na forum.

• Lubię! 1

Cześć, mam na imię Konrad, zainteresowałem się naprawą elektroniki po tym tym jak urodził mi się Syn. Dostałem od znajomych kilka zabawek, które nie chciały działać i zamiast je wyrzucać chciałem je naprawić dając im drugie życie 🙂

• Lubię! 2

@dorkaaa witaj Dorotko na naszym forum 🙂 Bardzo ciekawa historia, z jednej strony trochę smutna, przykro mi czytając o śmierci Twojego taty. Masz też ciekawy cel, aby kultywować jego pasję.

5 godzin temu, dorkaaa napisał:

gdzie bawiłam się cyną, śrubkami i magnesami. Robiłam też z tatą płytki czyli wkładałam diody i inne elementy w zieloną płytkę, w dziurki, zgodnie ze schematem, a tato potem to lutował. Zawsze imponowało mi to, że nie wyrzucał zepsutych sprzętów tylko sam je naprawiał, a jak nie dało się naprawić to odlutowywał części, które zbierał i wykorzystywał w innych urządzeniach.

Jakbym widział siebie 😅 jak byłem mały jedną z ciekawszych zabawek w warsztacie mojego taty była wiertarka stołowa, po latach była to pierwsza z rzeczy którą kupiłem za własne pieniądze.

Powodzenia w nauce, śmiało pytaj jak pojawią się niejasności - postaramy się pomóc 💪

@Cellstar witaj Konradzie na naszym forum 🙂 Masz dobrą motywację, nie wszystko da się naprawić zwłaszcza gdy mamy na myśli naprawdę drobną elektronikę, ale warto próbować. Powodzenia!

• Lubię! 2

Cześć! Mam na imię Kasia i odkryłam Forbot'a kiedy zaczęłam studiować. Mam za sobą kilka malutkich projektów na płytkach stykowych ale chciałabym się bardziej rozwinąć i spróbować swoich sił z elektroniką 🙂

• Lubię! 1

@Kat9949 witaj Kasiu na naszym forum 🙂 powodzenia w nauce, wiele tematów z tego forum czy bloga na pewno przyda się na studiach, filtr Kalmana jest co roku oblegany 😄 

@extend91 witam serdecznie 🙂 cieszymy się, że mówi się o Forbocie. Powodzenia w nauce i zachęcam do dalszej aktywności.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...