Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć! Jestem Kamil i mam 16 lat, aktualnie 3 klasa technikum mechatronicznego. Zakupiłem sobie kurs dla początkującego, by samodzielnie sobie również podziałać.

• Lubię! 1

Dzień dobry,

nie bardzo kminię to całe witanie się, więc będzie nieskładnie... Nazywam się Zosia od urodzenia, czyli już 21 lat. Studiuję inżynierię biomedyczną ze specjalizacją informatyka medyczna i aktualnie mam praktyki w dziale IT w firmie wujaszka. Chłopaki z działu naopowiadali mi masę ciekawych rzeczy toteż postanowiłam się pobawić we wszystko po trochu i tak mieszam się między HTML/CSS, Pythonem, JS i Linuksem. Zatem, żeby nie mieszało mi się za mało postanowiłam wziąć się za elektronikę.

Życzę nam wszystkim emocjonującej zabawy z elektroniką 🙂 

• Lubię! 1

@zof_dobrowolska witaj Zosiu na naszym forum 🙂 

13 godzin temu, zof_dobrowolska napisał:

nie bardzo kminię to całe witanie się, więc będzie nieskładnie...

Jest jak najbardziej poprawnie.

Powodzenia w nauce, zachęcam Cię też do dalszej aktywności – nasz społeczności jest bardzo pomocna i całkiem wygadana 🙂 

Witam serdecznie forumowiczów. Właśnie zaczynam swoją przygodę od kursów elektroniki i zaraz potem wjedzie kursik arduino. Na tą chwile moja wiedza nie jest zbyt duża więc moje posty będą raczej zapytaniami ale od czegoś trzeba zacząć:) pozdrawiam 

• Lubię! 1

Jestem Maciej i generalnie jestem IT, po dwoch uczelniach, mialem dość dużo z elektroniką ale information zawsze na pierwszym miejscu. Mam jednakzawodowa świadomość że oprócz IT wszystko działa razem więc atematyka, elektronika, elektryczność, i fizyka są niezbędne w stopniu zaawansowanym.

• Lubię! 1

@huntingOwl witam serdecznie, fajnie że tu trafiłeś 🙂 Powodzenia w nauce!

Dnia 18.09.2021 o 19:00, huntingOwl napisał:

więc moje posty będą raczej zapytaniami ale od czegoś trzeba zacząć:)

Zgadza się 🙂 

@Maczas również serdecznie witam Cię Macieju 🙂 tak zgadza się, dobrze mieć wgląd w pokrewne dziedziny, acz nie trzeba być fizykiem jądrowym 😄 wystarczą podstawy.

@Mateusz32 witam serdecznie 🙂 

16 godzin temu, Mateusz32 napisał:

postanowiłem rozszerzyć swoją wiedzę z zakresu elektroniki.

Super, to dobrze. Powodzenia!

Cześć,

Nazywam się Bartek, mam 35 lat. Obecnie zajmuje się zawodowo programowaniem i analizą wydajności sterownika kart graficznych. Elektroniką interesowałem się już od lat dziecięcych lecz wraz z dostępem do komputerów, moja zawodowa kariera potoczyła się w lekko innym kierunku. Lubię wiedzieć jak różne rzeczy działają od podstaw i dlatego postanowiłem połączyć moją obecną wiedzę z nauką elektroniki od podstaw. Moim celem jest zdobycie umiejętności w robotyce i amatorskie budowanie takich urządzeń.

Na razie przeszedłem przez oba kursy elektroniki oraz techniki cyfrowej. Kursy elektroniki bardzo mi się podobały, zwłaszcza część druga. W kursie techniki cyfrowej prawie spaliłem bramkę NOT ale skończyło się tylko na lekkim poparzeniu palca 😃. Obecnie zabieram się za kurs lutowania (dowiedziałem się, że całe życie robiłem to źle 😃). W przyszłości chcę jeszcze przejść przez Arduino lub RaspberryPi.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

• Lubię! 1

Cześć!

Jestem Michał, na co dzień bliżej mi do informatyki niż elektroniki, służbowo ogarniam programistów, ale w końcu zdecydowałem się na poznanie podstaw.

Mam za sobą projekty na RaspberryPi 3b, coś tam robiłem na Arduino i z ESP8622, ale jeszcze jestem zielony w temacie.

Witaj świecie 🙂

• Lubię! 1

@Genciak witaj Bartku na naszym forum 🙂 z zaciekawieniem czytałem twój wpis, super że zająłeś się elektroniką, ale szczególnie zaciekawiła mnie Twoja praca. Mógłbyś napisać coś więcej o tym co robisz?

@majkel206 witaj Michale na Forbocie 🙂 

17 godzin temu, majkel206 napisał:

coś tam robiłem na Arduino i z ESP8622, ale jeszcze jestem zielony w temacie.

Żeby być naprawdę dobrym to pewnie trzeba sporo lat i pracy po kilak godzin dziennie 😄 ale do wszystkiego da się powoli dojść, powodzenia i dużo wytrwałości 🙂 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...