Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@NGrzegorz witam serdecznie, cieszymy się że kursy są pomocne 🙂 powodzenia w dokonywaniu postepów.

@Okrutnik witam Marcinie na naszym forum 🙂 

1 godzinę temu, Okrutnik napisał:

kręci mnie lutowanie i chciał bym się nauczyć tworzyć własne projekty. 

To dobrze trafiłeś!

Dzień dobry wszystkim! Jestem Adrian i mam ponad 30 lat 😉 Elektronika zawsze mnie kręciła. Jako mały brzdąc (7-8 lat) lutowałem kabelki w starych słuchawkach bo się oderwały. Następnie życie pokierowało mnie trochę w inną stronę i dopiero teraz wracam do elektroniki z trzema kursami od was, by załapać podstawy i (mam nadzieję) naprawiać stare sprzęty. Z zawodu jestem geologiem, ale zuuuupełnie mnie to nie kręci. Jako 17 latek musiałem wybrać ścieżkę kariery mając duże pstro w głowie (teraz jest trochę lepiej) ale nadal "szukam siebie". Moim zdaniem, ważne jest by szukać nowych pasji, zainteresowań oraz uczyć się czegoś nowego. Taki jest mój aktualny cel. Nauczyć się podstaw elektroniki i potem czas pokaże co robić dalej 🙂 

Pozdrawiam wszystkich nowych i zaawansowanych elektroników❤️

• Lubię! 1

Cześć, mam na imię Grzegorz, 40 lat. Jestem programistą. W pracy mam do czynienia z elektroniką, bo programuję sterowniki. Niemniej zw na pewien czas poza zawodem oraz to że nie poczyniłem postępów na początku pracy zawodowej. Hmmmm stagnacja to złe słowo, lepiej zaangażowanie w inne projekty, sprawy brakuje mi biegłości w elektronice. Dlatego jestem tutaj. Pozdrawiam!!! 🙂

• Lubię! 1

Witam mam 52 lata ,moja przygoda z elektroniką zaczęła się w bardziej cywilizowanych czasach (lampy i totalny brak informacji) ale było fajnie , następnie już zawodowo naprawiałem sprzęt . wtym komputery drukarki itp.

Niestety to też spowodowało że nie miałem czasu na własne konstrukcje , ale również nie za bardzo miałem na to ochotę Czyli typowy hadwerowiec:-)

W chwili obecnej jestem w Londynie i postanowiłem zacząć przygodę z programowaniem i zabawą z procesorami , czekam na obydwie platformy(arduino i Rpi) i zobaczę co z tego wyniknie:-)

• Lubię! 1

Witam jestem Kamil. Uczęszczam do technikum elektronicznego więc z tego powodu tu trafiłem. Elektronika to moje największe hobby. Poza tym lubie programować, interesuję się fizyką i astronomią, sportem, biznesem i szeroko pojętym samorozwojem. Pozdrawiam ! 

• Lubię! 1

@Andre560 witam na naszym forum 🙂 powodzenia!

@pejlo witam Adrianie na naszym forum 🙂 idealnie by było, żeby robić w życiu to co się lubi. Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć życiową pasję w elektronice. Również pozdrawiam!

@Comarex witam Grzegorzu, super że tu trafiłeś, na pewno znajdziesz to czego potrzebujesz, a jak nie to zachęcam do aktywności i zadawania pytań 🙂 

@kamixel witam Kamilu 🙂 z tego co czytam masz sporo zainteresowań, ale to dobrze. Powodzenia w dalszym rozwoju, jak uda Ci się coś zbudowaćto pochwal się na forum 🛠️

@Darserw witam serdecznie 🙂

Dnia 9.04.2022 o 23:53, Darserw napisał:

(lampy i totalny brak informacji) ale było fajnie

To musiały być ciekawe czasy. Teraz wiele tematów jest dobrze opisanych w internecie i to za darmo, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać i odsiewać to co wątpliwe. Powodzenia w nauce, w razie czego służymy pomocą 🙂 

• Lubię! 1

Hej, jestem Kaśka, lat 26. Zawodowo jestem analitykiem i programistką pythonową (choć i C nie jest mi obcy). Prywatnie mam multum zainteresowań, do których dołącza również majsterkowanie :P.  Do rozpoczęcia zabawy zachęcił mnie jeden z filmików "Naukowego Bełkotu", a co z tego wyniknie? Kto wie 🙂 

• Lubię! 2
(edytowany)

Cześć wszystkim 🙂 

Mam na imię Martin. Lat 34. Studiuje informatykę zaocznie na Akademii Morskiej w Szczecinie i zacząłem drugi semestr. Na drugim semestrze pojawił się przedmiot "Elektronika" z którą wcześniej nie miałem do czynienia. Zacząłem trochę szukać w internecie i trafiłem na kanał FORBOT, na youtubie 🙂 Zakupiłem podstawowy zestaw elektronika i zaczynam zabawę 🙂 Nie ukrywam, że trochę się wkręciłem i mam nadzieje, że dowiem się czegoś więcej na temat Elektroniki 🙂

Pozdrawiam serdecznie!

Edytowano przez MDudi
  • Lubię! 2

@CatRin13 witam serdecznie Kasiu na naszym forum 🙂 Super, że masz dużo zainteresować. Bycie tzw. Renesansowym humanistą w tych czasach jest całkiem proste, tylko wymaga czasu. Powodzenia w nauce i mam nadzieję że zagościsz na forum na dłużej 🙂 

@MDudi cześć Martin 🙂 Fajnie, że tu trafiłeś. Na pewno kursy pomogą Ci w nauce. Powodzenia!

• Lubię! 1

Witam mam na imię Bartosz mam 15 lat i od niedawna interesuje mnie wszystko co elektroniczne. Na razie tylko rozkręcam i oglądam układy próbując zrozumieć jak to działa. Oglądam też Daniela Rakowieckiego który naprawia laptopy, głośniki i inne takie, dzięki niemu mam zamiar iść do technikum elektronicznego.

• Lubię! 2

@Kameleon witam Eryku na naszym forum, fajnie że masz ambitne zajęcie, powodzenia!

@Bartek32 witam Bartoszu na Forbocie 🙂 świetnie że masz takie zainteresowania, a Youtuber o którym piszesz robi dobrą robotę inspirując innych. Powodzenia w nauce 💪

• Lubię! 2

Witam serdecznie. Nazywam się Patryk, lat 26 i pracuję jako tester automatyczny, więc jak na razie miałem możliwość pracy z elektroniką od jednej strony. Postanowiłem, że czas zacząć badać temat od kuchni. Tematem zainteresowałem się po dłuższym czasie oglądania kanału Daniela Rakowieckiego jak i Ben'a Eater'a (ten drugi to może mi zawsze lecieć na drugim monitorze i zawsze coś ciekawego się człowiek dowie). Było też trochę tego na studiach, ale wtedy to tylko aby zdać i zapomnieć niestety. Teraz czas na 3 pierwsze kursy a potem zobaczymy 🙂

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...