Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@Morhou witam Maćku na naszym forum 🙂 Elektronika nie jest aż tak trudna, kurs na pewno pomoże Ci w zrozumieniu tego tematu. Powodzenia!

@pawel99970 witam Pawle na forum 🙂 fajnie że tu trafiłeś, powodzenia w nauce!

@dejnasandrzej tak, kojarze że pisałeś już coś o sobie 😉 fajnie że wkręciłeś się w temat, a sprawdz sam zestaw arduino, on i płytka UNO sa dostępne.

• Lubię! 1

Witam wszystkich,

Mam na imię Jeremi. Chodzę do liceum o profilu Mat-Fiz, chciałbym iść na studia związane z robotyką. Od prawie roku uczę się programować w C++ i Arduino. Ostatnio uczę się obsługi Qt, ale nie za bardzo mi to wychodzi. Ciekawi mnie też temat o Machine Learning.

• Lubię! 1

@Jeremi witam Jeremi na forum 🙂 Fajnie, żem masz tyle zainteresowań. Na pewno jak skończysz szkołę, nie będziesz mieć problemów ze znalezieniem ciekawej pracy. Powodzenia w nauce!

• Lubię! 1

Witam wszystkich,
nazywam się Basia, mam 19 lat, ale wciąż szukam tego, kim właściwie jestem. Mój obecny, biologiczno-chemiczny kierunek studiów zupełnie mi nie przypadł do gustu i wiem, że muszę iść w zupełnie inną stronę. Na pewno chcę być inżynierem, tylko jeszcze nie wiem do końca jakim. Koncept nauki elektroniki podłapałam od bliskiego kolegi, chciałam spróbować czegoś nowego - może to akurat będzie dla mnie? 
Pozdrawiam wszystkich cieplutko 😃

• Lubię! 1

@EloKonstruktr witam Łukaszu na naszym forum 🙂 

Jak poszedłem do pracy to jednym z pierwszych zajęć był właśnie konstruktor elementów pod giętarki.

Dnia 12.03.2022 o 12:25, EloKonstruktr napisał:

„Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie.” – Gandhi Mahatma

Ciekawa myśl. Powodzenia w nauce i jak zawsze zachęcam do aktywności na forum 🙂 Pozdrawiam!

Powitać wszystkich, zakładam tu konto gdyż chyba będę potrzebował pomocy lub bardziej nakierowania na to co chciałbym zrobić.

Amatorsko elektronika (czasem lepiej czasem gorzej), amatorsko mechanika (daję rade a właściwie dawałem radę (gdyż zdrowie wysiada i teraz nie jest za wesoło i nie wiem czy będę w stanie sobie poradzić z tym co chcę zrobić  i dlatego tu jestem bo... ale o tym już w konkretnych moich tematach.

• Lubię! 2

Witajcie forumowicze.

Jestem tu po raz pierwszy, mam zamiar odświeżyć i usystematyzować swoją wiedzę z zakresu elektroniki, żeby uczyć się programowania mikrokontrolerów.

Interesuje mnie skanowanie i druk 3d, obróbka cnc, systemy sterowania procesami przemysłowymi.

Pozdrawiam wszystkich.

• Lubię! 1

Witam,

Mam na imię Tomek mam 45 lat i dopiero teraz  próbuje zgłębić  temat elektroniki, fajnie ze powstał taki portal gdzie można w przystępny sposób zrozumieć jak ta elektronika właściwie działa, szkoda ze wcześniej nie zacząłem się interesować na poważnie ta tematyką tylko zostałem spawaczem ;-)

• Lubię! 1

@Vlad77 witam serdecznie, fajnie że masz sporo zainteresowań 🙂 powodzenia w nauce!

@Rom88 witam Tomku 🙂 

10 godzin temu, Rom88 napisał:

szkoda ze wcześniej nie zacząłem się interesować na poważnie ta tematyką tylko zostałem spawaczem 😉

a ja pracując w większości przy komputerze, za to jestem bardzo ciekaw pracy spawacza 😅 jak mam okazję, to chętnie przyglądam się jak to się robi. Tak to już jest. Ale fajnie, że zabrałeś się za elektronikę, ze swojej strony polecam - można w to mocno wsiąknąć i jest to temat, w którym ciągle coś się dzieje.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...