Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witajcie forumowicze, mam na imię Kamil i mam 26 lat. Na kurs elektroniki natrafiłem przypadkiem przeglądając komentarze we wstawce na pepper.pl dotyczącą promocji na konkurencyjny kurs na udemy. Ponieważ komentarz miał dużo plusików to postanowiłem go przetestować. 

Na co dzień programista rozwijający nudny system ERP. Moje hobby to LEGO, narciarstwo i miksologia. 
Pomimo, że komercyjnie programuję tylko w Javie, to miałem krótsze lub dłuższe epizody z C/C++/C#, Python, Groovy, Flutter(Dart), JS, TS, OCaml, Haskell, Racket(Scheme).

Docelowo nabytą wiedzę chciałbym wykorzystać do stworzenia oświetlenia do jednego z moich zestawów lego (10256), aczkolwiek nie jest to mój priorytet. Przede wszystkim liczę na dobrą zabawę ucząc się czegoś nowego 🙂 

• Lubię! 2

@Kigor cześć Igor, witam na forum i życzę udanych eksperymentów z Arduino w praktyce. W razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂

@kasto cześć Kamil, witam na forum! Ciekawa droga, aby trafić na nasze kursy, dobrze wiedzieć 😉 Mam nadzieję, że elektronika stanie się dla Ciebie ciekawym hobby. Zachęcam do stałej aktywności na forum 🚀

• Lubię! 1
(edytowany)

Witam serdecznie .

Interesuję  się elektroniką od niedawna ,odkąd musiałem sam sobie poradzić  z naprawą klimatyzacji w moim aucie  ,korzystając ze skanera diagnostycznego.

Ciekawa i pełna "tajemnic " dziedzina spotykana coraz częściej w naszym życiu , więc warto trochę o niej wiedzieć ,żeby nie czuć przed nią strachu.

Jestem  już po lekturze  kilkunastu stron  książki Kurs Podstaw Elektroniki Poziom I  " odrobieniu kilku prac domowych ".

Ciekawe materiały , niezła zabawa  i myślę ,że zrobiłem sobie znakomity  " prezent pod choinkę  " " im dalej w las ,tym więcej drzew "

Pozdrawiam serdecznie i do następnego kontaktu.

Z wyrazami szacunku 

Jan Koszalski

Edytowano przez Gieneq
Tego raczej miało nie być
  • Lubię! 2

Cześć 
Mam na imię Artur i od dziś zaczynam kurs podstawowy. Mam nadzieję ze przejdę cały bez zawracania wam głowy 🙂 Przede mną dwa kursy podstawowe plus technika cyfrowa.

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na forum w innych tematach !

• Lubię! 1

Witam. Po 17 latach przerwy wracam do automatyki a przy okazji warto by sobie przypomnieć elektronikę i to od początku. Minęły już dawno czasy programowania "procesora" 8088. Dla tego zacząłem kursy od I z podejściem , że nie będzie to trudne do przyswojenia po 50 - tce.

• Lubię! 2

@Denarek witam serdecznie 🙂 miło że się przywitałeś

@PanMajster również witam na forum 🙂 powodzenia w ćwiczeniach i w razie problemów śmiało pytaj.

@Tomek46 witam Izydorze na forum 🙂 dziękujemy że podzieliłeś się z nami czymś o sobie. Tak staramy się żeby każdy mógł swobodnie się uczyć. Jakbyś miał pytania to pisz, postaramy się pomóc.

@Andrzej_A witam! Tak teraz są inne nowinki. Powodzenia w kursie 🙂 

Witam serdecznie, mam na imię Dawid, mam 27 lat, do kursu elektroniki zaciągnął mnie apetyt nauki, ponieważ jestem elektrykiem samoukiem, moje początki były bardzo trudne, tak jak teraz patrzę na elektronikę tak samo ciężko patrzyłem na elektrykę, teraz mam wszystko w małym palcu bardziej praktycznie niż teoretycznie, mam nadzieję że tak samo będzie z elektroniką, bo mam zamiar dojść na prawdę wysoko.

• Lubię! 1

Dziękuje za miłe powitanie i cieszę się ze będę należał do tak zacnego grona jakim są elektronicy bo to dzisiaj mocny filar gospodarki! Pytania będą ale najpierw muszę posiąść wiedzę , zeby wiedzieć o co pytać. Pozdrawiam Izydor.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...