Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam . Cieszę się że mogę tu być. Mam plan opanować podstawy elektroniki. Przyda się to hobbistycznie jak i zawodowo. Mechanik precyzyjny w latach 1995 -2000 nie miał możliwości zagłębienia się w elektronikę.  A czas leci i technologia pokazała, że te braki przeszkadzają w pracy zawodowej. 

Tak ,że pozdrawiam i zobaczymy jak to pójdzie dalej. 

Norbert

• Lubię! 1

Witam

Zakupiłem książkę Kurs Podstaw Elektroniki Poziom I i działa. Miernik i jakieś elementy elektroniczne mam więc nie kupowałem całego kursu.

Coś o mnie:

Dariusz na co dzień monter systemów alarmowych, monitoringu i napędów do bram. Skończone liceum o profilu elektronicznym w 2004r ale kiepski był ze mnie uczeń, więc chciałem wiedzę odświeżyć oraz sprawdzić co wiem a co nie. Myślę że kurs podstaw elektroniki i kolejne mi w tym po mogą.

• Lubię! 2

Cześć Wszystkim! Mam na imię Grzesiek i jestem zupełnie zieloniutki w temacie elektroniki. Właśnie stawiam swoje pierwsze kroki i sądzę z że te kursy wyglądają naprawdę obiecująco 🙂 W dzisiejszych czasach znajomość działania sprzętów elektronicznych jest bardzo ważna a umiejętność ich naprawienia i stania się 'mistrzem elektroniki' w oczach małżonki Bezcenna 😄 Rozpoczynam właśnie nowa przygodę 🙂 Pozdrowienia! 

• Lubię! 2
(edytowany)

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów i miłośników elektroniki☺Cieszę się,że mogę być członkiem Waszej społeczności .Mam na imię Krzysiek, mam 36 lat, elektroniką interesuję się od ok 2 lat, wcześniej wykonywałem głównie naprawy software komputerów, telefonów, tabletów itd. Jednak przestało mi to wystarczać i postanowiłem zagłębić się w temat elektroniki i serwisowania urządzeń również hardware .Zbudowałem sobie w pokoju mały blat ,roboczy, na którym już dłuższy czas trenuję😊 No i stało się, hobby przerodziło się w pasję ,która coraz bardziej mnie wciąga i nigdy się nie nudzi.☺ Mimo że mam już jakieś obycie z lutownicą i miernikiem, to postanowiłem spróbować Waszego kursu Podstawy elektroniki, jestem dopiero na drugim rozdziale i powiem krótko ,jest on rewelacyjny wszystko przejrzyście opisane i zilustrowane. Chciałbym przejść przez nie wszystkie, aż do robotyki. Przesyłam zdjęcie mojego " bajzlu" zmieniającego się dynamicznie w zależności od pacjenta  😊

IMG_20231117_184728.jpg

Edytowano przez Kris87
  • Lubię! 2

Cześć,

Pięć lat temu zafascynowałem się Arduino. Po kilku miesiącach poszło do szuflady bo utknąłem na czymś i wygrała frustracja i zniechęcenie. Ostatnio wróciłem do prostej elektroniki i podbudowany pewnymi sukcesami wyciągnąłem dewajsy z szuflady. Niestety po kilku drobnych sukcesach znowu utknąłem. I oto jestem 🙂

Pozdrawiam Wszystkich, Avi

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...