Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć!

Mam na imię Mikołaj, mam 14 lat, chodzę do 8 klasy podstawówki i trafiłem tutaj poprzez filmiki na youtube forbota. 

Interesuję się elektroniką od bardzo niedawna(dosłownie od 5 dni!🙃), w momencie gdy to piszę, właśnie odpakowałem swój zestaw do kursu i jestem żądny nowej wiedzy!

• Lubię! 1

Cześć, jestem Marek mam 35 lat elektroniką interesuję się od dłuższego czasu ale były to zazwyczaj pojedyncze epizody. Ostatnio stwierdziłem, że wypadałoby uzupełnić braki w wykształceniu i  zakupiłem kurs wraz z elementami do ćwiczeń. Mam nadzieję, że tym razem zabawa z elektroniką zostanie ze mną na dłużej. 

• Lubię! 2

Cześć,

31 lat, z pasji mechanik starych motocykli, z zawodu inżynier, a z zainteresowania - gościu coś tam "umiący" w elektrowniach starych motocykli i ożywiający 60 letnie trupy:)
Jako że już powoli stabilizuje się moje życie postanowiłem poszerzyć amatorskie działanie o elektronikę - sterowanie maszynami, pneumatykę itp. Obecnie bawię się w druk 3D i głównym impulsem do zarejestrowania się tutaj był kurs podstaw elektroniki. Teraz padła decyzja na próbę zrobienia własnoręcznego obrotomierza uniwersalnego do starych gratów. Potem zobaczymy, gdzie mnie to zaprowadzi:)

• Lubię! 1

Cześć,

Nazywam się Maciej, mam 33 lata. Z zawodu jestem lekarzem. 2 lata temu poszedłem na studia zaoczne z informatyki - w ramach poszerzania horyzontów. Zawsze mnie interesował ten temat, ale był odsunięty na dalsze tory. Na tych drugich studiach pokazano mi podstawy elektroniki. Początkowo byłem zniechęcony, z uwagi na kompletny brak znajomości tematu. Jednak poświęciłem temu chwilę i... mózg rozwalony 😄 dawno nie czułem ekscytacji nowym zajęciem. Chciałbym zrobić prostego robota z użycie Raspberry pi, z czasem może trochę bardziej skomplikowanego. Dlatego wykupiłem 3 kursy elektroniki i techniki cyfrowej i czas działać!

Pozdrawiam.

• Lubię! 1

Cześć! Jestem Kuba, obecnie jestem stacjonarnym studentem 3-ciego roku na informatyce na Politechnice Rzeszowskiej. Nie wiem praktycznie nic o elektronice, choć trochę jest to intrygujące 😃, a znalazłem się na forum ze względu na zakup mojej pierwszej "malinki" i problemie z jakimś się spotkałem.
PS. Atmosfera tego forum wydaje się super przyjemna. WOW! Każde forum powinno wzorować się na tym Forbot 😀

• Lubię! 1

Dzień dobry, 

Mam na imię Piotr, jestem stary jak świat, całe życie chciałem grzebać w elektronice ale wybrałem średnią ekonomiczną, po co ? NIe wiem 🙂

Jestem tu bo chciałem sobie zrobić kierownicę do PC i PS4, mam Leonardo, buttony, enkoder i umiem w druk 3d i w lutowanie, kumam też Javy, C#, trochę C++ i sporo z webdevelopingu, potrafię także wymienić silnik w starych autach mitsubishi 🙂

Pozdrawiam. 

• Lubię! 1

Trochę o sobie.Mam 57 lat .Pracuję na PKP  37 lat .Kiedyś były dostępne gotowe zestawy do samodzielnego montażu .Bawiłem się tym ,ale bez znajomości podstaw.To było z 40 lat temu

• Lubię! 1

Cześć,

zmieniłam branżę i zaczęłam pracować jako testerka algorytmów pomp ciepła. W mojej pracy wiele rzeczy jest związanych ze sprzętem, więc chcę się nauczyć podstaw elektroniki, by więcej rozumieć. Poza tym kiedyś zobaczyłam u kolegi Arduino i od tamtej chwili zawsze chciałam coś samodzielnie zaprogramować, ale nigdy się za to nie zabrałam. 🙂

• Lubię! 1

Cześć wszystkim,

Mam na imię Wacław, lat 32. Jestem projektantem konstrukcji. Elektroniką zajmuję się jedynie dla zabawy. Zobaczę, gdzie to nowe hobby mnie zaprowadzi.

• Lubię! 1

@elektonik-rod witam na forum! Mam nadzieję, że nasze materiał będą pomocne. Gdyby Arduino okazało się zbyt trudne to koniecznie sprawdźcie kurs micro:bita, który był pisany z myślą o najmłodszych: https://kurs.forbot.pl/microbit

@Jestemlaikiem witam na Forbocie, elektronika to ciekawe hobby - mam nadzieję, że się wciągniesz!

@MOS cześć, witam!

@epion cześć Maciej, witam na forum! Cieszę się, że po nasze kursy sięgają również lekarze. Mam nadzieję, że miło spędzisz tu czas 🚀

@Klusio19 cześć Kuba! Miło słyszeć, że nasze forum Ci się podoba. Zachęcam do stałej aktywności 🙂

@Winko cześć Piotr! Nigdy nie jest za późno na naukę. Życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce!

@Piotr66 witam na forum i zachęcam do stałej aktywności na forum 🙂 Może zainteresuje Cię budowa makiet kolejowych?

@lutex12 witam na Forbocie, mam nadzieję, że nasze materiały pomogą Ci wejść w świat elektroniki - powodzenia!

@WOKMAN91 cześć Wacław, witam na forum 🙂 Elektronika to ciekawe hobby - życzę udanych eksperymentów!

@Piotr66 witam na forum i gorąco zachęcam do praktycznych eksperymentów! Dzięki temu nauczysz się najwięcej 🚀

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...