Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć, 

Mam na imię Tomasz, trafiłem tutaj poszukując informacji na temat samodzielnego wykonania sterowania do pompy ciepła i ogrzewania domem.

Zaczynam naukę od kursu Arduino I. 

• Lubię! 1

@MichaleqEngi cześć Michał, witam na Forbocie i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🙂

@Kamilmmz cześć Kamil, mam nadzieję, że nauka elektroniki z naszych kursów będzie dla Ciebie ciekawa!

@Tom5e cześć Tomasz, witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum!

• Lubię! 1

Cześć, 

Mam na imię Mateusz, wczoraj odebrałem pierwszy zestaw arduino = Poziom 1, studiuję informatykę - sieci, a elektronika mnie zaciekawiła w pracy, więc jakoś tak się tutaj znalazłem. Póki co przypominam sobie wzory z elektrotechniki z technikum i jest ciekawie :D. Swoją drogą, wiecie czy do arduino mogę podłączać kolejne diody, rezystory, kable itd, podczas gdy jest włączone?

Pozdrawiam

• Lubię! 2

@Pracuj witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🙂 W razie problemów pytaj śmiało na forum!

@Onedwa witam na forum. Mam nadzieję, że kurs będzie pomocny. Tak, możesz podłączać wszystko do włączonego Arduino, ale bezpieczniej robić to, gdy płytka nie jest zasilana - wtedy możesz sprawdzić każde połączenie podwójnie. Jeśli pomylisz się przy włączonej płytce to możesz ją uszkodzić 🙂 

• Lubię! 1

Jestem Franek, mam 17 lat, uczę się w technikum na kierunku technik mechatronik. Kupiłem zestaw Arduino, bo w szkole używamy. Korzystam z kursów Frobot, ponieważ w szkole mamy słabych nauczycieli, a tutaj jest wszystko zrozumiałe i przejrzyste.

• Lubię! 2

Dzień dobry Wszystkim,

jestem programistą od dziesiątek lat, piszę głównie w językach niskopoziomowych(assemblery), lubię C i Pythona, ale też kilka innych. Przez te dziesiątki lat nie miałem czasu zająć się moim młodzieńczym hobby czyli hardwar'em, postanowiłem więc uzupełnić tą lukę. Z wykształcenia jestem elektronikiem i matematykiem.

Pozdrawiam Wszystkich

• Lubię! 2

witam,

wszystkich, na forum trafiłem w poszukiwaniu stacji pogodowej.

w życiu zajmuję się mechaniką i ogrodnictwem. takie nie pokrewne ale mnie to relaksuje.

Widzę , ze jest tu wiele ciekawych prowadzonych projektów.

jeszcze raz pozdrawiam

Mariusz

• Lubię! 2

@Faranek06 cześć Franek, witam na Forbocie - mam nadzieję, że dzięki naszym kursom opanujesz elektronikę w praktyce. Powodzenia!

@bogolas witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum 🙂

@MaroMad cześć Mariusz, witam na forum - mam nadzieję, że zainspirujesz się i samodzielnie zbudujesz stacje pogodową 🙂 

Cześć, jestem Rafał

Projekt hydroponiczny nad którym pracuję zachęcił mnie do kupna kursu by lepiej zrozumieć urządzania których będę używał.

• Lubię! 2

@Endix cześć Rafał, witam na Forbocie i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce - w razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂

@Tomenergy cześć Tomasz, mam nadzieję, że kurs będzie pomocny - powodzenia 🚀

• Lubię! 1

Witam uczestników Forum. Jestem działkowcem, więc na początek chciałbym poznać możliwość zdalnego odczytywania temperatury, a później - jak badać właściwości gleby.

Serdecznie pozdrawia  paserotto7

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...