Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Hej, jestem Ada, 29 lat z zawodu programistka. Chciałam zrealizować projekt do trackowania ilości wypitej wody w ciągu dnia w trakcie pracy przy biurku. No i tak zawędrowałam do arduino. Pomyślałam, że nic nie wiem o elektronice więc musze uzupełnić wiedze przed arduino 🙂 Niesamowite że takie forum istnieje, a kursy i materiały a latwo dostępne

• Lubię! 1

Witam! Zacząłem interesować się elektroniką, kiedy kupiłem sobie Raspberry Pi Pico. I nawet nie zdążyłem mrugnąć, a zainteresowałem się mocno Pythonem trochę C++'em i mocno elektroniką.

• Lubię! 2

Witam jestem Jarosław, kupilem pierwszy zestaw do nauki elektroniki, zainteresowal mnie temat gdy ogladalem na yt gdzie ktos naprawial karty graficzne 😄 Pozdrawiam

• Lubię! 1
(edytowany)

Cześć 

Nazywam się Adam i mam 30 lat, nie jest ani elektronikiem ani automatykiem, z zawodu jest inżynierem spawalnikiem. Znalazłem to miejsce ponieważ chciałbym nauczyć się czegoś nowego a że świat stoi na elektronice podjąłem decyzję nauki podstaw i mam nadzieję że pomożecie mi w zgłębianiu tej trudnej ale i ciekawej dziedziny nauki.😊

Edytowano przez Gutron
  • Lubię! 2

@deflector0394 cześć Ada, witam na Forbocie 🙂 Mam nadzieję, że kursy będą pomocne - powodzenia!

@Adam2015 cześć Adam, witam na forum. Życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🚀

@sp2013 witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum 🙂

@Jarekzn cześć Jarosław, witam na Forbocie. Powodzenia w nauce elektroniki!

@Gutron witam na forum. Elektronika może być ciekawym hobby - na pewno się wciągniesz, a w razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂

@Marko7 witam na Forbocie 🙂 

@kzamaczau witam na forum 🙂 Miło słyszeć, że do grona kursantów dołącza kolejna osoba na emeryturze. Cieszę się, że materiały są przydatne. Powodzenia!

Cześć, z tej strony Michał, 33 lata. Szukałem kursów, z pomocą których mógłbym zapoznać się z zagadnieniami związanymi przede wszystkim z prądem oraz elektroniką. Ostatnio zmieniłem pracę i niby na swoim stanowisku nie muszę się znać na tych rzeczach, ale chcąc się rozwijać i może w przyszłości rozszerzyć swoje kompetencje, zdecydowałem się na naukę. I tak przypadkiem trafiłem na wasz kurs, który mam nadzieję rozwinie we mnie pasję i pozwoli poszerzyć horyzonty. A będzie to droga wyboista, bo jestem z tych "nieelektrycznych" i wszystkiego uczę się od zera 🙂 Pozdrawiam

• Lubię! 2

Witam wszystkich grupowiczów. Mam na imię Arnold mam 35 lat, jestem elektrykiem, praca to moja pasja. Zamierzam skanalizować swój zakres do inteligentnych instalacji od projektowania poprzez rzucanie kabli do integrowania wszystkich elementów. Kurs rozpocząłem aby uzupełnić wszelką wiedzę z zakresu elektroniki i mam nadzieję że ewoluuje to do programowania. 

Pozdrawiam 

• Lubię! 2

Hej! Tu Mateusz. Po ponad 10 latach "zawodowej tułaczki" i robienia różnych rzeczy zostałem programistą. Szukając czegoś, co pozwoli pielęgnować zainteresowanie okołoinformatycznymi tematami w niezobowiązujący i niezwiązany z pracą sposób, aby nie wypalić się robiąc tylko to "co trzeba i kiedy trzeba", trafiłem na Forbota. Łatwość wejścia w temat którą zapowiadały zgrabnie zorganizowane kursy i zestawy przypominające pudełka z zabawkami skłoniły mnie do zaryzykowania, że "na to czas znajdę, bo tu szybko mięsko", nie ugrzęznę we wszystkim naokoło zastanawiając się w nieskończoność, od czego zacząć. Dzisiaj ruszam z pierwszym zestawem i czuję się tak szczęśliwy jak kiedyś jako dziecko, kiedy pierwszy raz otworzyłem Mindstorms RIS 2.0...

• Lubię! 1

@flameseeker5 cześć Michał, witam na forum. Mam nadzieję, że nasze kursy będą pomocne - powodzenia!

@GrotElektro cześć Arnold, witam na Forbocie. Powodzenia w nauce elektroniki - w razie problemów pytaj śmiało na forum 🙂

@skymentor cześć Mateusz, witam na forum 🙂 Mam nadzieję, że nasze materiały pomogą Ci jeszcze lepiej wejść w świat STEM 🚀

@tausagiz cześć Mateusz! Miło słyszeć, że kursy pomogły Ci dziecięcą radość. Mam nadzieję, że wciągniesz się na dobre - elektronika to ciekawe hobby!

@zk1959 witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum. Mamy tu już kilku aktywnych emerytów 😉

Witam. Jestem Adam i mam 33 lata. Po zmianie pracy mam więcej czasu wiec postanowiłem wgłębić się w elektronikę, programowanie i tak trafiłem na wasze kursy. Zaczynam od Arduino a dalej zobaczymy 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...