Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć wszystkim, postanowiłem zgłębić wiedzę na temat elektroniki, bo wydaje mi się to ciekawą dziedziną.
Chciałbym mieć wiedzę i praktyczne umiejętności w zakresie elektroniki, platforma Forbot wydaje mi się ciekawym miejscem, łączy teorię z naciskiem na praktykę.

• Lubię! 1

@adam_pachala Witaj na Forbocie! Mam nadzieję, że kursy przypadną Ci do gustu 🙂 Zachęcam do stałej aktywności!
@bartus_ Cześć! Świetnie, że do nas dołączasz - Forbot to idealne miejsce do zgłębiania świata elektroniki i programowania 🚀
@M1chalP2000 Witaj! Cieszę się, że postanowiłeś do nas dołączyć 😁 Życzę powodzenia w nauce i w razie jakichkolwiek pytań - śmiało pisz na forum!

Cześć wszystkim, mam 20 lat i chciałem zagłębić się trochę w świat elektroniki/programowania i robotyki i cieszę się, że ta platforma mi to umożliwi! 

• Lubię! 1

Uszanowanko wszystkim! 🙂
Być może odzywa się we mnie wewnętrzny dinozaur, ale...Jak miło jest trafić na rzeczywiste forum, zamiast chaotycznej grupy na FB!
Tak czy siak, dopiero zaczynam swoją przygodę z elektroniką. Zapowiada się obiecująco! 

• Lubię! 1

@Wojtek21 Cześć! Cieszę się, że do nas dołączasz 😁 Mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej, w razie problemów - pisz śmiało na forum!
@Cogito Witaj na Forbocie! Mam nadzieję, że nasze forum pomoże Ci w zdobywaniu wiedzy 🚀 Zachęcam do stałej aktywności! 🙂

Witam wszystkich. Jestem Kamil. Zajmuję się modelarstwem redukcyjnym. Szukając nowego zainteresowania natrafiłem na youtubie filmiki z podstaw elektroniki. Zamówiłem zestaw i zaczynam naukę nowego hobby.

• Lubię! 1

Cześć wszystkim! Nazywam się Miłosz, mam 46 lat. Większość mojego życia zawodowego to komputery i telekomunikacja. Przez 20 lat współtworzyłem jednego z pierwszych dostawców internetu, a ostatnie 5 lat spędziłem w Orange jako specjalista ds. sieci światłowodowych. Znam się na budowie infrastruktury, stawianiu szaf i spawaniu kabli magistralnych. Do tej pory działałem głównie w skali "makro" (kilometry kabli i duże sieci), ale teraz przyszedł czas na skalę "mikro" – elektronikę na płytach głównych. Zawsze mnie to fascynowało, ale brakowało mi głębszego zrozumienia tematu. Chcę się tego w końcu porządnie nauczyć, żeby przestać odsyłać z kwitkiem sprzęt, który znajomi i klienci przynoszą mi do naprawy. Mam nadzieję, że sporo się tu od Was nauczę. Pozdrawiam!

• Lubię! 1

Witam wszystkich użytkowników.

Co do mnie to kiedyś miałem kontakt z elektroniką ale 99% teorii i tak po wielu latach nie wiele z tego zostało dlatego też tu jestem by przypomnieć to co się zapomniało a może i nauczyć się czegoś nowego. A przede wszystkim może po to by dzięki kursom nauczyć się praktyki. Czas pokaże co będzie dalej.

• Lubię! 1

Cześć, jestem Adam lutuje i spawam 🙂
A tak poważnie to mam 40 lat, chciałem podoskonalić techniki lutowania (żeby nie urywać padów z płytek) i do teorii nabyć trochę praktyki w elektronice analogowej i cyfrowej, żeby móc diagnozować i naprawiać uszkodzone sprzęty w domu.

• Lubię! 1

@JMK Cześć Miłosz! Mam nadzieję, że forum pomoże Ci sprawnie przeskoczyć na skalę mikro 😁 Zachęcam do stałej aktywności!
@SANS Witaj! Super, że wracasz do elektroniki 🙂 Mam nadzieję, że kursy okażą się dużą pomocą w odświeżaniu wiedzy i przejściu do praktyki. Powodzenia! 🚀
@fbz Cześć Adam! Świetnie, że postanowiłeś do nas dołączyć, mam nadzieję, że znajdziesz tu inspirację do nauki! Zachęcam do stałej aktywności 😊

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...