Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć wszystkim! Jestem Marcin (SP3UQH), od niedawna jestem na forum.  Krótkofalarstwem zajmuję się od lat, a aktualnie pracuję nad rozwojem autorskiego trenażera CW na ESP32. Do usłyszenia !

• Lubię! 1

Cześć wszystkim!

Mam na imię Krzysztof, jestem ze Słupska. Od dłuższego czasu siedzę w druku 3D (FDM i żywiczny SLA), a że często kończy się on tam, gdzie zaczyna elektronika i mechanika – obudowy, mocowania, części robotów – to Wasze tematy są mi bardzo bliskie.

Sporo czasu spędzam przy slicerach, ustawieniach i walce z materiałami (PLA, PETG, ABS, nylon, TPU, żywica). Zaglądam tu głównie po to, żeby podpatrzeć, jak inni podchodzą do swoich konstrukcji, pogadać o materiałach i obróbce wydruków, a jak będę mógł komuś pomóc w sprawach okołodrukowych – chętnie się odezwę.

Pozdrawiam i do zobaczenia na forum!

• Lubię! 2
(edytowany)

Hi, jestem mplik👨🏻‍💻. Nasz wspaniały profesor na studiach informatyki rozniecił zamiłowanie do elektroniki i wciągnęło. Wcześniej o takich cudach nie miałem pojęcia...Dziękuje. Pozdrawiam

Edytowano przez mplik
  • Lubię! 1

Witam,

Miło mi dołączyć do grona entuzjastów elektroniki.

Jestem z zawodu inżynierem oprogramowania, a obecnie przyprowadziły mnie tutaj niespełnione ambicje zrozumienia elektroniki oraz działania hardware'u. DIY zawsze było moim hobby, więc mam nadzieję, że moja przygoda z kursem Forbot oraz Raspberry Pi będzie pełna ciekawych momentów i pozwoli mi poszerzyć horyzonty wiedzy oraz wnieść coś ciekawego do społeczności.

Do usłyszenia! 🚀

Pozdrawiam, 

Dawid

• Lubię! 1

Witam wszystkich. Mam na imię Artur. Zbliżam się do 40. Nigdy nie przepadałem za elektrycznością, ale tworzenie własnej stacji chodzącej laptopa z wentylatorami, przetwornicą i ledami uruchomiło we mnie zainteresowanie. Odebrałem właśnie z paczkomatu zestaw do nauki lutowania i dlatego to jestem. Pozdrawiam 

• Lubię! 1

@krezeld Witaj Dawid! Świetnie, że postanowiłeś do nas dołączyć 🙂 Życzę powodzenia w nauce - mam nadzieję, że kurs będzie pomocny!
@sk1ro7ls Cześć Maciej! Super, że już w tak młodym wieku interesujesz się elektroniką i Arduino 😁 Mam nadzieję, że kurs przypadnie Ci do gustu!
@Arturo_88 Witaj Artur 🙂 Mam nadzieję, że praktyczne ćwiczenia z kursu lutowania dostarczą Ci dużo frajdy i nowej wiedzy! 🚀
@ianek Dzień dobry, miło widzieć kolejnego młodego pasjonata elektroniki na forum 😃 Życzę powodzenia w nauce, w razie problemów - pisz śmiało na forum!

Witam. Mam na imię Robert, jestem z wykształcenia elektronikiem, ale miałem trzydziestoletnią przerwę w kontakcie z zawodem. Zainteresowałem się HA i w konsekwencji ESP stąd moja obecność tutaj. Zaczyna dzisiaj kurs Arduino.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...