Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam na imię Adam, 41 lat i pracuje jako elektryk w MPK Wrocław. Mój zawód to elektromechanik i niestety mało pracowałem w zawodzie, ale od zawsze elektronika była moją pasją. Mam nadzieję że będziecie pomocni mi przy rozpoczęciu wszystkiego od "zera", chociaż coś tam jeszcze w głowie zostało, chociażby z charakterystyki pracy korą wykonuję naprawiając tramwaje, które mają kilometry przewodów i dużo skomplikowanej elektroniki. Mam mały warsztacik w domu wyposażony w podstawowe narzędzia które powinny się w nim znajdować. Mam stację lutowniczą, hot-aira, zasilacz "laboratoryjny", multimetry i całe mnóstwo przydatnych narzędzi które moją pasję rozwijają coraz bardziej. Kupiłem od FORBOT zestaw "powiększony" czyli kurs podstaw elektroniki poziom I, poziom II oraz kurs techniki cyfrowej. Mam nadzieję ukończyć te kursy i iść dalej ale to już plany na daleką przyszłość.

Dziękuje Wam za uwagę i pamiętajcie że do mnie też można się zwrócić o jakąkolwiek pomoc.

• Lubię! 2

Witam Forumowiczów! Oficjalnie zakończyłem już zawodową działalność, a nadwyżki wolnego czasu przeznaczam na zgłębianie nowych zagadnień w obszarze szeroko pojmowanej elektroniki. Zamierzam wejść w projekty arduino, by lepiej postrzegać otaczającą mnie cyfrową rzeczywistość - bowiem moja edukacja w zakresie programowania opierała się jeszcze na wykorzystaniu fortrana (kto tu jeszcze to pamięta?). Zawodowo nie praktykowałem z warsztatem elektronika, ale teraz nadszedł najwyższy czas rozpocząć tę przygodę. Proszę o przyjęcie mnie do Waszego grona z pewną wyrozumiałością.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...