Popularny post Wmark Wrzesień 23, 2018 Popularny post Udostępnij Wrzesień 23, 2018 Dnia 03.04.2018 o 21:40, Treker napisał: Na licznych forach istnieje tradycja witania się nowych użytkowników z aktualnymi członkami społeczności. Ostatnio na Forbocie pojawia się coraz więcej nowych osób - głównie za sprawą naszych kursów elektroniki. W związku z tym zakładam oficjalny temat do takich powitań. Na pewno takie miejsce sprawi, że nasza społeczność będzie jeszcze lepsza 😉 Jesteś nowym użytkownikiem? Jeśli chcesz możesz się przywitać z innymi. Napisz czym się zajmujesz, skąd zainteresowanie elektroniką. Nad czym teraz pracujesz itd. Witam, Jestem 70 letnim emerytem, z wykształcenia elektronikiem tzw. starej daty, czyli bliżej mi do elektroniki analogowej niż cyfrowej, na którą zdecydowałem się gdyż mam trochę wolnego czasu. Będę więc potrzebował nieco pomocy przy nowej mojej pasji, jaką zapewne będzie eksperymentowanie z Maliną. Proszę zatem o wyrozumiałość. Pozdrawiam wszystkich. 4 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post wojt3k_h Wrzesień 23, 2018 Popularny post Udostępnij Wrzesień 23, 2018 (edytowany) witam Wojtek 32lata Wyuczony zawód elektryk a elektronika, informatyk,motoryzacja to taka mała pasja, przygodę z programowaniem zaczęła się w szkole ale starsze programy firstbasic, qbasic, visualbasic głownie programy pod dosa simens logo,pisanie programów pod porty rs232, lpt, ale niestety nie miałem avr a skoda bo widzę ze można ciekawie zaprogramować i gabarytowo małe. Zainteresowania to czasem się naprawiło coś z elektroniki, teraz chciał bym stworzyć na arduino system sterowania syreny w straży OSP powiadamiania do której należę, z czasem coś udoskonalić(zautomatyzować) w garażu i więcej Edytowano Wrzesień 23, 2018 przez wojt3k_h 3 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 24, 2018 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 24, 2018 @Wmark, witam na forum i życzę powodzenia w eksperymentach z RPi 🙂 @wojt3k_h, również witam na forum, udanej zabawy z Arduino! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
PiotrB Wrzesień 27, 2018 Udostępnij Wrzesień 27, 2018 Witam wszystkich, Piotr, lat 17. Uczęszczam do technikum na kierunku mechatronik, ale prawdziwego "bakcyla" załapałem właśnie na Forbocie. 😄 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 27, 2018 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 27, 2018 @PiotrB, witam na forum - powodzenia w dalszych eksperymentach z elektroniką 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
bplukaszbp Wrzesień 28, 2018 Udostępnij Wrzesień 28, 2018 Witam wszystkich, niedawno rozpocząłem swoją przygodę z raspberry i zapowiada się ciekawie 🙂 Pozdrawiam wszystkich. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 30, 2018 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 30, 2018 @bplukaszbp, witam na forum - owocnej przygody z malinką 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
olmekowie Październik 3, 2018 Udostępnij Październik 3, 2018 (edytowany) Witam wszystkich Edytowano Październik 3, 2018 przez olmekowie 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Październik 4, 2018 Autor tematu Udostępnij Październik 4, 2018 @olmekowie, witamy na Forbocie 🙂 Twoje powitanie scaliłem z tematem zbiorczym służących do takich celów 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post wiks Październik 27, 2018 Popularny post Udostępnij Październik 27, 2018 Cześć, mam na imie Vik, o wieku ...nie wspomnę, zabawę z elektroniką i programowaniem zacząłem od zbudowania w szkole podstawowej komputerka Cobra ( https://pl.wikipedia.org/wiki/Cobra_1 ). Kilka artykułów w Radioelektroniku, np http://wiks.eu/media/RE_199801.pdf . Zabawa z ATMEGA i Delphi (https://tech.wp.pl/polski-wynalazek-swiatlo-sloneczne-takze-w-nocy-6034811608515201a ) + GPS, DCF77, Bluetooth. Troszkę doświadczeń edukacyjnych z RaspberryPi ( http://scie24.pl/miasto/3179,rodzice-mlodych-geniuszy-na-start.htm ) , próbuję czasem swoją chorobą zarażać innych ( http://wiks.eu/media/Budet Obywatelski - liczy si pomys.mp4 ). Troszkę eksperymentów z botami FB i analizą obrazu... Tak wszystkiego po troszku.Myślałem też o prowadzeniu bloga ( http://blog.wiks.eu/ ) , ale czasu brak... Aktualnie na tapecie FPGA/VHDL i Spartan.Oczywiście pod Linuxami. Zapewne zauważyliście, że uwielbiam się przechwalać. Wybaczcie, ale to dlatego, że zostałem poniekąd sprowokowany do przywitania i przedstawienia (a o wieku ani o miłościach nie będę przecież pisał 🙂). Na forum trafiłem poprzez woojka Gugle w poszukiwaniu sposobu zainstalowania Spartana pod Debianem. Radości! www.WikS.eu 3 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Październik 27, 2018 Autor tematu Udostępnij Październik 27, 2018 Jeszcze raz witam na forum i życzę powodzenia przy realizacji kolejnych ciekawych projektów, którymi będzie się można później chwalić 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
wesolcmg Listopad 1, 2018 Udostępnij Listopad 1, 2018 Witam serdecznie wszystkich😀 Mam na imię Przemek i właśnie na urodziny kupiłem sobie Raspberry PI 3B+ wraz z różnymi czujnikami itp. do wdrożenia w domu i na działce, jeśli mi się uda. Pozdro. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Listopad 2, 2018 Autor tematu Udostępnij Listopad 2, 2018 @wesolcmg, witam na forum 🙂 Powodzenia w eksperymentach z IoT - koniecznie sprawdź Domoticza, pewnie przyda się przy realizacji Twoich planów! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
gander Listopad 5, 2018 Udostępnij Listopad 5, 2018 Cześć. Mam na imię Adam, rocznik 84. Posiadam tytuł Technika Elektryka, ale ze szkoły niewiele pamiętam. Aktualnie pracuję jako programista. Elektroniką interesuję się bowiem wiedza w tym zakresie pozwoliła by mi powiązać świat wirtualny z rzeczywistym. Mam kilka pomysłów, i chciałbym nauczyć się robić zarówno proste automaty jak i zaawansowane rozwiązania oparte o płytki scalone typu Raspberry Pi i Arduino. W przyszłości chciałbym być Technikiem Mechatronikiem. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Listopad 5, 2018 Autor tematu Udostępnij Listopad 5, 2018 @gander, witam na forum - powodzenia w dalszych eksperymentach, szczególnie z Arduino i RPi 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »