nowicjusz2019 Napisano Styczeń 4, 2019 Udostępnij Napisano Styczeń 4, 2019 Witam Serdecznie, jestem nowicjuszem i proszę o pmoc. Po podłączeniu Telefonu z Androidem*dowolnego) przez bluetooth mam opcję połączeń przychodzących i wychodzących. Mogę ustawić tylko połączenia wychodzące i ustawi mi się np port com 11 a przychodzących już nie ustawię ponieważ pewnie android nie obsługuję takiej opcji. (testowałem kiedyś b2710 solid i tam mogę to ustawić bez problemu ale to już inna bajka) streszczając Czy jest możliwość połączenia się przez bluetooth za pomocą Arduino? żeby móc ustawić te połączenia w aplikacji na komputerze żeby był np com 12? dla mnie to czarna magia i się na tym nie znam dziękuję z góry? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 4, 2019 Udostępnij Styczeń 4, 2019 @nowicjusz2019, witam na forum 😉 Widzę, że to Twoje pierwsze kroki na Forbocie, oto najważniejsze informacje na start: Chcesz przywitać się z innymi członkami naszej społeczności? Skorzystaj z tematu powitania użytkowników. Opis najciekawszych funkcji, które ułatwiają korzystanie z forum znajdziesz w temacie instrukcja korzystania z forum - co warto wiedzieć? Poszczególne posty możesz oceniać (pozytywnie i negatywnie) za pomocą reakcji - ikona serca w prawym dolnym rogu każdej wiadomości. 9 godzin temu, nowicjusz2019 napisał: Po podłączeniu Telefonu z Androidem*dowolnego) przez bluetooth mam opcję połączeń przychodzących i wychodzących. Niestety nie napisałeś co łączysz z tym telefon, a to byłoby dość pomocne 😉 Masz Arduino z jakimś modułem BT? 9 godzin temu, nowicjusz2019 napisał: Czy jest możliwość połączenia się przez bluetooth za pomocą Arduino? żeby móc ustawić te połączenia w aplikacji na komputerze żeby był np com 12? dla mnie to czarna magia i się na tym nie znam dziękuję z góry? Raz piszesz o komputerze, a raz o telefonie. Napisz na spokojnie o co dokładnie chodzi. Jaki masz sprzęt i co z czym łączysz - bez tego raczej nie uzyskasz pomocy, bo ciężko zrozumieć co dokładnie masz przed sobą i gdzie pojawia się problem. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »