Skocz do zawartości

Tablice w Arduino – #7 – praktyczny przykład

Pomocna odpowiedź

• 2 miesiące później...

W końcu odłożyłem setki innych równie pasjonujących spraw na bok i zebrałem się żeby dokończyć tę część kursu. Wyszła ciut przydługa dlatego została podzielona na 2 artykuły. Mam po tej części pewną refleksję, czy założenie, że końcowy przykład, który w szkicu mam podzielony na 3 artykuły faktycznie tyle zajmie... 🙄 I hope so i postaram się nie lać wody 😄 

• Lubię! 2
(edytowany)

@Gieneq z tym tytułem to na serio? Metodyka pomiarów, wstęp do statystyki czy metod numerycznych, statystyka w pomiarach...

Artykuł jest fajny, ale bardzo napakowany. Jeszcze złożoność obliczeniową dodałeś 🙂

Ja wiem, że to są podstawy, ale jednak część osób pewnie wymiękła przy wzorze na średnią... 

Sugeruje dzielenie wiedzy na mniejsze kawałki. 

EDIT: Mogę mieć zły punkt odniesienia, bo czasami czytam artykuły mojemu dziewięciolatkowi... 

Edytowano przez pmochocki
  • 11 miesiące później...

Wielkie dzięki za ten materiał i czekam na dalsze części. bardzo mi pomogło w obliczeniach średniej na tablicach wielowymiarowych, zaoszcędziło mi to wielu godzin na dochodzenie i testowanie

BTW - nigdy nie spotkałem się z określeniem krzywej Gaussa jako krzywej "kapeluszowej", popularna nazwa to dzwonowa 

• Lubię! 1
  • 1 rok później...

Pomocne 7 części, dziękuje. Szkoda że niedokończone bo myślałem ze dojdzie do tworzenia małej biblioteki tak jak było wspomniane w tej części. Co ciekawe pierwszego dnia nie do końca wszystko rozumiałem, ale już po przerobieniu w kompilatorze 7 części oraz ponownego przeczytania kilku części głowa zrozumiała co i jak (a przynajmniej tak mi sie wydaje 😄 )

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...