Sabre Czerwiec 4, 2010 Udostępnij Czerwiec 4, 2010 Możesz, wierz mi 🙂. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
rasta Czerwiec 4, 2010 Udostępnij Czerwiec 4, 2010 madik, temat interesujących. Planujesz ogólną opisówkę tematu, czy praktyczne zastosowania w robotyce poparte przykładami? :> Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
madik Czerwiec 4, 2010 Udostępnij Czerwiec 4, 2010 Planuje to tak: Opisać co to wogóle SSN, przykłady w życiu i inne takie, i dalej mam problem :> bo nie wiem czy dać przykłady na kompa? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mactro Czerwiec 4, 2010 Udostępnij Czerwiec 4, 2010 Ogólny opis to ja mogę sobie przeczytać na Wikipedii, więc dawaj przykłady 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
rasta Czerwiec 5, 2010 Udostępnij Czerwiec 5, 2010 Dać przykłady w robotyce, nie widzę innego powodu (i sensu) w tworzeniu takiego artykułu na tym forum... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
sobal44 Czerwiec 5, 2010 Udostępnij Czerwiec 5, 2010 dokładnie zgodzę się z rasta, sam opis to za mało, każdy artykuł powinien zawierać przykłady do zastosowania w robocie, w formie programu, schematu układu itp. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Czerwiec 6, 2010 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 6, 2010 madik, potwierdzam - można 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Czerwiec 8, 2010 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 8, 2010 Do regulaminu w punkcie 6)b)iii została dodana informacja o długości opisu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Czerwiec 25, 2010 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 25, 2010 Ostatnio pojawiło się kilka artykułów o tematyce nazwijmy to delikatnie odbiegającej od założeń konkursu, te artykuły jeszcze przyjmę do konkursu, ale uprzedzam, że każdy kolejny artykuł o programowaniu lub konfiguracji kompilatora nie zostanie przyjęty. Jeśli ktoś ma zamiar napisać artykuł i nie wie czy jego tematyka będzie dobra to proszę o pytania na PW. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 17, 2010 Autor tematu Udostępnij Sierpień 17, 2010 Witam,jakiś czas temu pisałem, że konkurs nie zostanie przedłużony. Dostałem ostatnio dużo zapytań na PW czy na pewno nic się nie da zrobić z terminami. Tak jak mówiłem głosowanie musi zakończyć się w drugim tygodniu września, dlatego jedyne co mogę zaproponować to: start ankiety 1 września i koniec 14 września (tak jak zostało ustalone na samym początku konkursu), ale spóźnialscy swoje prace mogliby zgłaszać jeszcze do 7 września. Osoby, które są teraz na wakacjach/pracują dostałyby jeszcze dodatkowy tydzień na pisanie, nie zakłóciło by to zaplanowanego przebiegu konkursu. Spóźnialscy stracili by tylko 7 dni, podczas których mogliby otrzymać głosy od użytkowników, którzy np.: po 7 września zaplanowali sobie wakacje 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Broki Sierpień 18, 2010 Udostępnij Sierpień 18, 2010 Czytałem gdzieś że można podawać tematy artykułów. Ja mam taki pomysł na artykuł ale nie napisze go ponieważ sam chciałbym się dowiedzie na jego temat, otóż tematem artykułu byłyby różne siłowniki do robotów lub manipulatorów, czytałem o dwóch rodzajach siłowników: siłownik elektryczny i siłownik hydrauliczny, o elektrycznym trochę wiem, nawet wiem jak go zrobić samemu, ale o hydraulicznym niestety nie wiem prawie nic, wiem tylko że są stosowane w różnych zabawkach. Chciałbym żeby ktoś zrobił o tym właśnie artykuł bardziej o siłownikach hydraulicznych bo o nich niewiele wiem. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego tematu. 🙂 Dziękuje 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Sierpień 20, 2010 Udostępnij Sierpień 20, 2010 Po co? Skoro nikt nie odpowiedział, to pewnie nie ma tu ludzi zajmujących się siłownikami hydraulicznymi, tym bardziej w robotyce. Poczytaj o nich na wikipedii, dowiesz się jak działają. A, i w zabawkach są raczej stosowane pneumatyczne (np lego technic). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 27, 2010 Autor tematu Udostępnij Sierpień 27, 2010 Uwaga! Z powodu wprowadzenia zakupów w złotówkach przez Farnell Polska, wartość talonów uległa zmianie. Nowe wartości (410zł, 300zł i 100zł) zostały już podane w pierwszym poście. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
sobal44 Wrzesień 17, 2010 Udostępnij Wrzesień 17, 2010 wyniki konkursu już są ??? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Wrzesień 17, 2010 Udostępnij Wrzesień 17, 2010 Chyba nie ma, i jest jeszcze czas: Ostateczne wyniki zostaną podane do 20 września 2010r. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »